16.08.2011

Karina Gauvin korvaa Soile Isokosken Turun musiikkijuhlien päätöskonsertissa

Sopraano Soile Isokoski, jonka piti esiintyä Turun musiikkijuhlien päätöskonsertissa Bachia kynttilänvalossa torstaina 18.8, on valitettavasti sairastunut flunssaan. Isokosken tilalle on kuitenkin saatu lyhyellä varoitusajalla soolokantaattiin kanadalainen tähtisopraano Karina Gauvin, joka on yksi maailman parhaista barokkimusiikin laulajista. Kantaatissa BWV 105 sopraano-osuuden laulaa mm. Lappeenrannan laulukilpailun vuonna 2006 voittanut Kaisa Ranta. Erityisesti vanhan musiikin esityksistään ja levytyksistään palkittu Gauvin on esiintynyt mm. Musica Antiqua Kölnin ja Il Complesso Baroccon kanssa maineikkaiden kapellimestarien kuten Kent Naganon ja Robert Norringtonin johdolla. Gauvin on myös maailmanlaajuisesti kysytty Händelin oopperoiden solisti.

Bachia kynttilänvalossa -konsertin ohjelmassa ovat Johann Sebastian Bachin kantaatit BWV 105 ja BWV 82a sekä Arvo Pärtin Fratres. Esiintyjinä ovat Gauvinin ja Rannan lisäksi tenori Topi Lehtipuu, baritoni Riku Pelo, kuoro Key Ensemble ja Suomalainen barokkiorkesteri Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilchin johdolla. Klo 23 alkava konsertti pidetään Turun tuomiokirkossa, joka on valaistu pelkin kynttilöin.

Lipunmyynti
Lippuja konsertteihin saa Lippupalvelun myyntipisteistä kautta maan, Åbo Svenska Teaterin lippukassalta kauppakeskus Hansassa (Aurakatu 10) ma–pe klo 12–15 sekä konserttipaikoilta tuntia ennen konsertin alkua. Yhteistyöproduktioihin Alvilda in Abo ja Quantum Circus lippuja myy Lippupiste.

http://www.tmj.fi