15.08.2014

Kapellimestari Osmo Vänskä vierailee maaliskuussa Oulun Musiikkijuhlilla

Oulun Musiikkijuhlien 25-vuotista taivalta juhlitaan 8.-22.3.2015. Yksi odotetuimmista tähtihetkistä on Minnesotan orkesterin musiikillisen johtajan Osmo Vänskän vierailu Oulu Sinfonian kapellimestarina. Vänskä nousi maailmanmaineeseen erityisesti Jean Sibeliuksen musiikin levytyksistä Sinfonia Lahden kanssa.

Oulussa hän johtaa Sibeliuksen sinfoniat nro 3 ja nro 7. Ohjelmassa kuullaan myös sävelruno Bardi, sekä kantaatti Oma maa, jossa orkesterin kanssa esiintyy kuoronjohtaja Marita Kaakisen valmentama Oulun Kamarikuoro. Jean Sibeliuksen syntymästä tulee ensi vuonna kuluneeksi 150 vuotta, ja juhlavuosi huomioidaan festivaalilla useassa yhteydessä. Taitavana klarinetistinakin tunnettu Vänskä esiintyy myös festivaalin kamarisarjan konserteissa.

Useita palkintoja ja tunnustuksia uransa aikana kerännyt Osmo Vänskä on tehnyt suomalaista musiikkia sekä musiikkiosaamista tutuksi ulkomailla useiden vuosien ajan. Hän on johtanut lukuisia merkittäviä orkestereita ja toiminut mm. BBC Scottish Symphony Orchestran ja Minnesotan orkesterin pääkapellimestarina. Minnesotan orkesterin kanssa hän teki jatkosopimuksen huhtikuussa 2014 kahdeksi vuodeksi. Vänskä toimi Sinfonia Lahden ylikapellimestarina vuosina 1988-2008. Hän nosti Sinfonia Lahden kansainvälisesti merkittäväksi Sibeliuksen musiikin tulkitsijaksi Sibelius-levytyksillään, jotka ovat saaneet muun muassa kaksi arvostettua Gramophone-palkintoa.

Suomi-seura palkitsi Vänskän marraskuussa 2013 vuoden ulkosuomalaiseksi kansainvälisesti merkittävän uran sekä suomalaisen klassisen musiikin viennin johdosta.  Vuoden 2014 tammikuussa Vänskä sai parhaan orkesteriesityksen Grammy-palkinnon Los Angelesissa Sibeliuksen sinfonioista nro 1 ja nro 4 yhdessä Minnesotan orkesterin kanssa.

Torstai 19.3. klo 19, Madetojan sali

SIBELIUS & VÄNSKÄ

Liput 32/27 €

Oulu Sinfonia

Osmo Vänskä, kapellimestari

Oulun Kamarikuoro

Marita Kaakinen, kuoronvalmennus

OHJELMA:

Jean Sibelius (1865-1957):

Bardi op. 64

Sinfonia nro 3 C-duuri op. 52

Väliaika

Oma maa Op. 92

Sinfonia nro 7 C-duuri Op. 105

 

Sibelius & Vänskä -konsertin lippujen myynti alkaa keskiviikkona 20.8.2014.

www.oulunmusiikkijuhlat.fi