30.08.2013

Kantaesityksiä Tanssimaniassa 26.-29.9.2013

Uuden kansantanssin tapahtuma Tanssimania kokoaa Tampereelle tuoreimmat teokset, osaavimmat tekijät ja kovimmat keskustelijat.

Pohjoisen rytmiä ja sodan kuvia

Tanssimaniassa saa kantaesityksensä Pispalan Sottiisin Vuoden Kansantanssiyhtye Tahdittomien ”Vastahako”, johon koreografi Petri Kauppinen on hakenut tuntumaa Jäämeren rannoilta. Kantaesityksensä saa myös Jouni Prittisen koreografia ”Maarian tytöt”. Tamperelainen kansantanssi ja -musiikkiryhmä Sorokoskan esitämä tanssiteos kertoo Turun lähellä Maarian pitäjässä kansalaissodan aikana perustetusta pahamaineisesta naiskomppaniasta. Tanssimaniassa nähdään myös Katriina Honkasen & Tulilintu-yhtyeen & Tanssiteatteri Tsuumin ”Joutomiehiä” ja kansantanssin mestaruussarjan ryhmiä.

DÄÄNS-leirillä 150 nuorta

Konserttien lisäksi Tanssimaniassa järjestetään teemakursseja kaikenikäisille. DÄÄNS-leiri tanssittaa 150 nuorta tanssinharrastajaa. Takkupeikko Juurikadulta tarjoaa tuoretta musiikki- ja tanssimateriaalia lastenmusiikkiliikuntaan ja Tanhuhöntsyt  hikistä hauskanpitoa ilman suorituspaineita. Tanssiryhmänsä voi myös sparrata paraatikuntoon huippukouluttajan ohjauksessa.

Tanssimanian juhlaseminaari

Tanssimanian 20-vuotisjuhlaseminaarissa nostetaan tanssi pöydälle. Ollaanko framilla, hukassa vai metsässä? Seminaarissa pohditaan kansantanssin nykyhetkeä ja tulevaisuutta. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja kaikille vapaa sana.

Maniapassilla vapaa pääsy Tanssimanian tilaisuuksiin

Maniapassilla on vapaa pääsy kaikkiin Tanssimanian tilaisuuksiin perjantaista sunnuntaihin

Lippuja saa ennakkoon Lippupalvelusta: www.lippupalvelu.fi  ja tuntia ennen ovelta.

Katso koko ohjelma: http://www.sottiisi.net/index.php/tanssimania/tanssimania-ohjelma