12.08.2022

Kansantanssi- ja kansanmusiikkifestivaali Folklandia seilaa uudella laivalla 13.-14.1.2023

Suomen Nuorisoseurat neuvottelee Folklandia-risteilyn toteuttamisesta toisella laivalla yhteistyössä Tallink Siljan kanssa. Folklandia järjestetään alkuperäisen suunnitelman mukaan 13.–14.1.2023. Suomen Nuorisoseurat tiedottaa Folklandian uudesta risteilyaluksesta mahdollisimman pian.

Tallink Silja tiedotti heinäkuussa vuokraavansa Silja Europan Hollantiin pakolaisten majoituskäyttöön. Laiva vuokrataan 20. elokuuta alkaen seitsemäksi kuukaudeksi. Vuokrauksesta johtuen Folklandiaa ei tulla järjestämään Silja Europalla.

Suomen Nuorisoseurojen kansantanssi- ja kansanmusiikkifestivaali Folklandian ohjelmisto koostuu kotimaisen folkin tähtiartisteista ja kiinnostavimmista kokoonpanoista. Kansainvälinen festivaali järjestetään jo 26. kerran ja siihen osallistuu lähes 100 esiintyjäkokoonpanoa ja yli 2000 risteilijää.

Folklandian liput ovat myynnissä Ikaalisten matkatoimistossa. Musiikki- ja tanssiyhtyeet voivat ilmoittaa halukkuutensa esiintyä festivaalilla osoitteessa folklandia.fi. Folklandia-festivaalin järjestävät Suomen Nuorisoseurat yhdessä 50 keskeisen kotimaisen ja pohjoismaisen kansantanssi- ja kansanmusiikkitoimijan kanssa.

Kansanmusiikin ja kansantanssin tapahtuma Folklandia on järjestetty jo vuodesta 1996. Viime vuodet risteily on seilannut Tallink Siljan Silja Europalla Helsinki–Tallinna-reitillä.

Festivaalin sivuille