13.10.2011

Kansainvälisen PianoEspoo‐festivaalin ohjelmassa on myös festivaaliklubi, jonka ohjelma on nyt julkistettu

Festivaaliklubi toteutuu perjantaina 28.10. klo 21.30 alkaen Sokos Hotel Tapiola Gardenin ravintola Sevillassa. Klubille on vapaa pääsy! Festivaaliklubin flyygelin ääressä irrottelee pianisti Marko Hilpo ja illan isäntänä viihdyttää Georg Dolivo. Klubissa saatetaan nähdä muitakin festivaalin esiintyjiä. Ohjelma alkaa n. klo 21.30, joten ennen klubia ehtii mainiosti nauttia Ingolf Wunderin ja Tapiola Sinfoniettan antimista Espoon kulttuurikeskuksen konsertissa.

Marko Hilpo (s. 1983) aloitti pianonsoiton 9‐vuotiaana ja on opiskellut Sibelius‐Akatemiassa sekä Kuningatar Sofia ‐musiikkikorkeakoulussa Madridissa. Hän on konsertoinut aktiivisesti sekä Suomessa että ulkomailla, mm. saksofonisti Joonatan Rautiolan kanssa. Keväällä 2010 hän voitti kolmannen palkinnon ja erikoispalkinnon parhaasta Isaac Albénizin teoksen esityksestä kansainvälisessä Maria Canals ‐pianokilpailussa Barcelonassa. Hän on esiintynyt mm. Radion sinfoniaorkesterin, Kaartin soittokunnan ja Orquestra Simfònica del Vallèsin solistina. Hilpo on kantaesittänyt lukuisia suomalaisia nykymusiikkiteoksia ja tehnyt nauhoituksia yleisradiolle.

Illan isäntä Georg Dolivo on useimmille tuttu lauluryhmä Kivikasvojen jäsenenä. Nykyään hänet tunnetaan Espoon kaupungin kulttuurijohtajana.

PianoEspoofestivaali järjestetään 25.-30.10. Esiintyjinä mm. Denis Matsujev (Venäjä), Ingolf Wunder (Itävalta), Kit Armstrong (USA/Taiwan), Eero Heinonen, Roope Gröndahl, Risto‐Matti Marin ja Hannu‐Pekka Björkman.

PianoEspoo on pianomusiikkiin erikoistunut joka toinen vuosi järjestettävä festivaali, jonka tuottaa Espoon Musiikkifestivaalit yhdistys ry. PianoEspoon kanssa vuorottelee parillisina vuosina KuoroEspoofestivaali, joka on erikoistunut kuoroja lauluyhtyemusiikkiin. PianoEspoon vuoden 2011 festivaalin taiteellisena johtajana toimii pianotaiteilija Marita Viitasalo. Tapiola Sinfoniettan ja Ingolf Wunderin konsertti tuotetaan yhteistyössä Tapiola Sinfoniettan ja Denis Matsujevin konsertti yhteistyössä Suomen Kansallisoopperan kanssa.

http://www.pianoespoo.fi