18.06.2014

Kansainvälinen Haapavesi Folk juhannuksen jälkeen

26. Haapavesi Folk Music Festival luottaa kansainvälisyyteen ja monipuolisuuteen. Kansanmusiikin lisäksi ohjelmassa on paljon muutakin.

Esiintyjiä tulee tällä kertaa kymmenestä maasta ja yhtyeitä ja artisteja on n. 50. Ulkomaisista vieraista mielenkiintoa herättää erityisesti DakhaBrakha Ukrainasta. Irlantiviulun mestari Kevin Burke ja monikansallinen American café orchestra ovat Haapavesi Folkin tutumpaa laatutarjontaa. Sanna Kurki-Suonion Sans esittelee mm. armenialaisen puhallinsoittimen dudukin mestarin Tigran Aleksanyan. Nykyisin Suomessa asuva amerikkalainen Eric Bibb trioineen vie kuulijat country bluesin ja gospelin maailmaan. LYY edustaa nuoren polven taitavaa ruotsalaista perinnettä.

Kotimaisista esiintyjistä voi mainita mm. säkkipilliyhtyeen Päre, Akkajeen, Irinan  ja Suon, ja monet persoonalliset soolojen esittäjät kuten Petra Poutanen, Piia Kleemola ja Timo Rautiainen. Barokkiviulisti Petri Tapio Mattson yhtyeineen kasaa vanhanmusiikin ja kansanmusiikin kombinaatiosta uutta ja vanhaa ja Sauli Heikkilän Kaskifolk palaa ohjelmaan riemastuttamaan yleisöään kantele-teemalla.

Kirkossa kuullaan kamarimusiikkia torstaina. Perjantaina Haapaveden kamariorkesterin  konsertissa soi Ruthien Dornfeldin harvinainen theremin ja brasilialaisen Daniel Marquesin  sävellykset orkesterille ja kitaralle. Lauantaina konsertoi legendaarinen Koiton laulu yhdessä Haapaveden kamariorkesterin kanssa ja myöhemmin illalla Suden aika-lauluyhtye esittää körttivirsiä.

28. Folk- kurssi alkaa maanantaina 23.6. Opettajia on 24 ja oppilaita ennätykselliset lähes 200. Kurssi on alallaan suurin ja kansainvälisin Suomessa. Suosituimmat oppiaineet ovat laulu, kielisoittimet ja viulu.

Haapavesi Folk Music Festival järjestetään 23.-29.6.2014.

www.haapavesifolk.com