31.05.2021

Kangasniemen Musiikkiviikot järjestetään terveysturvallisuus huomioiden

Näinä poikkeuksellisina aikoina yhteisten kohtaamisten suunnitteleminen on erityisen haastavaa.

Toinen perättäinen kesä ilman Kangasniemen Musiikkiviikkoja ei kuitenkaan ole vaihtoehto. Siksi festivaali on laatinut normaalikesän tarjontaan verrattuna hieman suppeamman, terveysturvallisuuden huomioivan ohjelman. Laadusta ei ole onneksi tarvinnut tinkiä nytkään!

Digiaika on saapunut jäädäkseen, joten kesän molemmat konsertit välitetään verkossa keikalla.fi -palvelun kautta.

Konsertit ovat katsottavissa paitsi suorana, myös viikon ajan tallenteena.

Ihastuttavat Mimmit yhtyeineen esiintyvät lapsille ja perheille suunnatussa Musiikki yhdistää –ilmaiskonsertissa torstaina 22.7. Tämä konsertti tukiviitotaan.

Perjantaina 23.7. saadaan nauttia Musiikkiviikkojen Juhani Koivistolta tilaamasta konserttikertomuksesta nimeltään Otto Manninen sanoin ja sävelin. Lavalla nähdään nuori Otto ja hänen vaimonsa Anni Swan, baritoni Aarne Pelkosen ja pianotaiteilija Tuula Hällströmin tulkitsemina. Tarinan ja musiikin sitoo yhteen rakastettu kansallisnäyttelijämme Esko Salminen Kertojan roolissa.

Kangasniemen laulukilpailu on valitettavasti vielä tämän kesän tauolla, mutta iloinen asia on se, että vuosien jälkeen laulukurssit ovat siirretty kokonaan tapahtuvaksi Kangasniemellä. Taiteilijoiden ja opettajien lisäksi nuoria laulajia ja pianisteja nähdään siis paikkakunnalla entistä enemmän ja entistä pidemmän aikaa.