11.07.2022

Kangasniemen Musiikkiviikot alkavat 15.7.2022

Kangasniemen Musiikkiviikot käynnistyvät tulevana perjantaina.

Festivaali saa komean alun Kangasniemen laulukilpailulla, jonka alkukilpailuun on esikarsinnassa valittu 16 laulajaa.

Kangasniemen laulukilpailun finaali on lauantaina 16.7. Kangasniemen kirkossa. Uudistuneessa kilpailussa finaalissa Kuopion kaupunginorkesteria johtaa taiteellinen johtaja  Mikko Franck, joka on myös tuomariston puheenjohtaja. Muut tuomariston jäsenet ovat Rilla Kyykkä, Johanna Rusanen-Kartano, Sirkku Wahlroos-Kaitila ja Hannu Niemelä.

Festivaali päättyy Järven laulu -konserttiin, jossa esiintyvät yli 70-henkinen Helsingin filhamoninen kuoro ja lausuja Seela Sella. Tämän runollisen konsertin kertojalle ja kuorolle on käsikirjoittanut ja ohjannut Juhani Koivisto.

Muissa konserteissa esiintyvät muun muassa Sanna Valvanne ja Sing&Shine Ensemble, Jukka Nykänen ja Annika Leino ja laulukurssien opiskelijat. Festivaalin ohjelmassa on myös Luontosinfonia -elokuva, jonka yhteydessä Marko Röhr ja Panu Aaltio keskustelevat elokuvamusiikista.

Konserttien lipunmyynti lippu.fi sekä ovelta ennen konsertin alkua.

Kesän tapahtumat: Kangasniemen Musiikkiviikot on vuosittain järjestettävä musiikkifestivaali, joka tarjoaa konsertteja, kurssit laulajille ja pianisteille, ja laulukilpailun. Korkeatasoinen, monipuolinen, yhteisöllinen ja lämminhenkinen elämys keskellä kauneinta järvi-Suomea.

www.kangasniemenmusiikkiviikot.fi

Kangasniemen Musiikkiviikot järjestetään 15.-24.7.2022.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

30.04.2024

Kangasniemen Musiikkiviikot: Kangasniemen laulukilpailun osanottajat valittu

Kangasniemen laulukilpailuun on esikarsinnassa valittu seuraavat 16 laulajaa: Ginström Anna Kajander Emma Karhula Ruut Eleonoora Kyllönen Olivia Miettola Tuomas Mähönen Antti Niemelä Tanja Pessi Johannes Ritanen Marjaana Rytkönen Piia Sihvo Janne Stén Juho Sääski Allan…

15.03.2024

Kangasniemen Musiikkiviikkojen 12.-21.7.2024 ohjelma julkistettu

Kangasniemen Musiikkiviikkojen  12.-21.7.2024 ohjelma on julkistettu. Festivaali alkaa Kangasniemen laulukilpailulla ja loppukilpailu käydään Kuopion kaupunginorkesterin säestyksellä 13.7. Kangasniemen kirkossa. Laulukilpailu järjestetään kahden vuoden välein. Uutta festivaalin ohjelmassa ovat päivittäiset aamunavaukset Kangasniemen torilla kelo 10. Uutta…