12.05.2022

Kangasniemen Musiikkiviikkojen 2022 ohjelma on julkaistu

Kangasniemen laulukilpailun finaali Kangasniemen kirkossa

Kangasniemen laulukilpailun finaali käydään Kangasniemen kirkossa lauantaina 16.7. kello 19. Tämä loppukilpailu on ensimmäistä kertaa kilpailun yli 30-vuotisessa historiassa orkesterisäestyksellinen. Orkesterina on Kuopion kaupunginorkesteri ja sitä johtaa festivaalin taiteellinen johtaja, maestro Mikko Franck. Hän on perinteiseen tapaan myös laulukilpailun tuomariston puheenjohtaja.

Alkukilpailu on Kangasniemi-salissa perjantaina 15.7. kello 17. Kilpailuun on esikarsinnassa valittu 16 laulajaa. Juontajaksi on jälleen saatu Lotta Emanuelsson ja kilpailupianisteiksi Jari Hiekkapelto ja Jukka Nykänen.

Loista laulaen! -perhekonsertti

Loista laulaen! Sanna Valvanne ja Sing & Shine Ensemble vie lapset perheineen osallistavalle musiikkimatkalle Kangasniemi-salissa sunnuntaina 17.7. kello 16. Sanna Valvanne on Suomen kansainvälisimpiä kuoronjohtajia luotuaan näkyvää ja upeaa uraa kuorojen kanssa jo yli 20 vuoden ajan. Sanna joukkoineen innostaa kaikki vauvasta vaariin kokonaisvaltaiseen äänenkäyttöön ja ilmaisuun.

Loista laulaen!-konserttiin on vapaa pääsy.

Luontosinfonia-elokuva

Luontosinfonia-elokuva nähdään Kangasniemi-salissa tiistaina 19.7. kello 19. Ennen elokuvaa sen ohjaaja Marko Röhr ja säveltäjä Panu Aaltio kertovat elokuvayleisölle pitkästä ja intensiivisestä yhteistyöstään luontoelokuvien parissa ja keskustelevat elokuvamusiikista.

Vapaa pääsy.

Laulukilpailun vuoden 2019 voittaja Annika Leino yhteiskonsertissa pianovirtuoosi Jukka Nykäsen kanssa

Keskiviikkona 20.7. kello 19 päästetään irti pianovelhoksikin kutsuttu pianovirtuoosi Jukka Nykänen. Konsertin nimi on Jukka Nykänen Show ja tässä mukaansa tempaavassa, Jukan ideoimassa ja juontamassa väliajattomassa tapahtumassa esiintyy myös Kangasniemen laulukilpailun vuoden 2019 voittaja, valovoimainen sopraano Annika Leino. Paikkana on Kangasniemi-sali.

Laulukurssilaisten konsertti lauantaina 23.7.

Lauantaina 23.7. kello 19 laulukurssilaiset esittelevät kaikkea oppimaansa perinteikkäässä, kotoisassa ja tunnelmallisessa Kesäilta Kangasniemellä-konsertissa Kangasniemi-salissa.

”Järven laulu, sanojen ja sävelten virtaa”

Musiikkiviikot huipentuvat Kangasniemen kirkossa sunnuntaina 24.7. kello 19:30. Konsertin nimeltään ”Järven laulu, sanojen ja sävelten virtaa” on käsikirjoittanut ja suunnitellut filosofian tohtori, tietokirjailija, oopperaohjaaja Juhani Koivisto. Helsingin filharmoninen kuoro, kapellimestari Jonas Rannilan johdolla, tulkitsee ihanimmat kesälaulut ja ikoninen Seela Sella lukee ja lausuu ihanimmat kesätekstit.

 

Konserttien ja laulukilpailun lisäksi Kangasniemen Musiikkiviikkojen ohjelmaan kuuluvat oleellisena osana laulukurssit opettajinaan Johanna Rusanen-Kartano ja Sirkku Wahlroos-Kaitila, sekä oopperakurssi laulajille ja korrepetitiosta kiinnostuneille pianisteille opettajinaan Mikko Franck ja Rilla Kyykkä. Näiden kurssien opiskelijat esiintyvät Kangasniemen kirkossa järjestettävissä Iltamusiikki-nimisissä lauluhetkissä.

Puulan seutuopiston kanssa yhteistyössä järjestetään Kangasniemen musiikkikurssi jousisoittajille ja pianisteille.

Taiteellinen johtaja Mikko Franck ja suunnitteluvastaava Rilla Kyykkä ovat koonneet upean ohjelman – Avaimet musiikkiin!

Tervetuloa Kangasniemen kesään ja Kangasniemen Musiikkiviikoille!

Kangasniemen Musiikkiviikot 15. – 24.7.2022

www.kangasniemenmusiikkiviikot.fi

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

27.04.2022

Kangasniemen Laulukilpailuun 2022 on esikarsinnassa valittu 16 laulajaa

Kangasniemen Laulukilpailuun 2022 on esikarsinnassa valittu seuraavat 16 laulajaa: Ginström Anna Grönthal Minna Hartikainen Emma Hautala Karoliina Herranen Sonja Hietala Jenni Matikainen Aleksi Mattila Ruut Miettola Tuomas Mustaniemi Emma Ritanen Marjaana Stèn Juho Sääski Allan…

Lue lisää

30.11.2021

Kangasniemen Musiikkiviikot: Kangasniemen laulukilpailun loppukilpailu kesällä 2022 ensi kertaa orkesterin säestyksellä

Kangasniemen Musiikkiviikkojen vuodesta 1987 järjestämä Kangasniemen laulukilpailu on ainoa Suomessa vuosittain käytävä klassisen musiikin laulukilpailu. Se koki ensimmäisen suuren uudistuksensa vuonna 2004, jolloin kilpailu avattiin festivaalin omien kurssilaisten kilpailusta kansalliseksi kilpailuksi. Vuonna 2016 kilpailusta poistettiin…

Lue lisää