09.09.2010

Kamu johtaa kaikki Sibeliuksen sinfoniat Sinfonia Lahden Sibelius-festivaalilla 2011

Sinfonia Lahden 12. kansainvälinen Sibelius-festivaali järjestetään tuolloin orkesterin ylikapellimestarina ja festivaalin taiteellisena johtajana aloittavan Okko Kamun johdolla 8.-11.9.2011. Festivaalin kolmen orkesterikonsertin (8.-10.9.) rungon muodostavat Sibeliuksen kaikki seitsemän sinfoniaa, ja tarkempi ohjelma ilmoitetaan myöhemmin.

Irtolippujen myynti vuoden 2011 Sibelius-festivaalille käynnistyy 10.1.2011, ryhmä- ja ennakkovarauksia otetaan vastaan jo syksyllä 2010.

Sinfonia Lahden kansainvälinen Sibelius-festivaali

Sibelius-tulkinnoistaan niin levytysten kuin kiertueiden myötä runsaasti kansainvälistä tunnustusta saanut Sinfonia Lahti järjestää vuosittain syyskuussa kansainvälisen Sibelius-festivaalin säveltäjämestarin nimeä kantavassa Sibeliustalossa. Festivaali on järjestetty vuodesta 2000 eli Sibeliustalon valmistumisesta lähtien. Festivaalin ajatuksena on tarjota Jean Sibeliuksen musiikin ystäville ympäri maailman pitkä viikonloppu (torstai-sunnuntai) monipuolisella, säveltäjän musiikkia eri näkökulmista peilaavalla ohjelmalla parhain esittäjävoimin. Siinä missä Bayreuthin maineikkaalla festivaalilla kuullaan ainoastaan Wagnerin musiikkia, Sinfonia Lahden Sibelius-festivaalin ohjelma koostuu puhtaasti Sibeliuksen musiikista. Festivaali on herättänyt kansainvälistä mielenkiintoa koko historiansa ajan niin sillä vierailleen yleisönsä kuin lehtimiestensä puolesta, ja mm. arvovaltainen itävaltalainen Die Presse -sanomalehti nimitti vuonna 2003 festivaalia lajissaan tärkeimmäksi maailmassa.

Okko Kamu

Okko Kamu aloittaa syksyllä 2011 Sinfonia Lahden ylikapellimestarina ja Sibelius-festivaalin taiteellisena johtajana. Alkusysäys hänen kansainväliselle kapellimestariuralle toimi vuonna 1969 voitto kansainvälisessä Herbert von Karajan -kapellimestarikilpailussa Berliinissä. Monipuolisena muusikkona tunnettu Kamu on johtanut lähes kaikkia maailman merkittävimpiä orkestereita, ja hän on toiminut Radion sinfoniaorkesterin, Oslon filharmonikkojen, Suomen Kansallisoopperan, Stockholm Sinfoniettan, Helsingborgin sinfoniaorkesterin ja Helsingin kaupunginorkesterin ylikapellimestarina. Oopperakapellimestarina Kamu on esiintynyt mm. Metropolitanissa New Yorkissa, Covent Gardenissa Lontoossa ja Bolshoi-teatterissa Moskovassa. Kamun kansainvälisen levytysuran aloitti Sibeliuksen sinfonioiden kiitetty kokonaislevytys Deutsche Grammophon -levymerkille yhdessä Herbert von Karajanin kanssa. Tämän jälkeen hän on tehnyt yli 100 levytystä mm. Deutsche Grammophon -, BIS-, Ondine- ja Naxos-levymerkeille.

12. kansainvälinen Sibelius-festivaali järjestetään Sibeliustalossa 8.-11.9.2011

http://www.sinfonialahti.fi