13.07.2015

Kamarimusiikki täyttää Kuhmon

Kuhmo täyttyy seuraavaksi kahdeksi viikoksi musiikilla. Sunnuntai-illan lähes loppuunmyyty konsertti aloitti 74 tilaisuuden sarjan, jonka aikana esiintyy 138 kansainvälistä ja suomalaista taiteilijaa.

Taiteellinen johtaja Vladimir Mendelssohn on ottanyt tämän kesän teemaksi ajan. Kahden ensimmäisen päivän kuluessa teema käsiteltiin kattavasti, sillä sunnuntaina luotiin maailma ja maanantaina edettiin halki vuosisatojen aina maailmanloppuun asti. Seuraavien päivien aikana aiheina ovat mm. luonto, ikuinen kiertokulku, tarut, kontrastit ja vuodenajat.

Kamarimusiikkijuhla on alkanut viileässä säässä jopa tavanomaista vilkkaammin, sillä lippuja on myyty ennakkoon enemmän kuin koskaan ennen. Viime vuonna lippuja meni kaupaksi yli 32 000 ja tänä vuonna uskotaan päästävän vähintään samaan. Kuhmon 1,01 miljoonan euron budjetista lipunmyynti kattaa puolet, loppuosa budjetista tulee opetus- ja kulttuuriministeriöltä, kaupungilta ja yhteistyökumppaneilta. Kuhmon Kamarimusiikin vuoden 2015 partneri on OP. Ystävä-tason yhteistyökumppaneita on 12: Canorama Oy, Eeva-lehti, F-Musiikki Oy, Kainuun Sanomat, Kaisanet Oy, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera, Kuhmo Oy, Loiste Oy, Metsähallitus, No-Pan Auto Oy, Osuuskauppa Maakunta ja VTT.

Festivaali vaikuttaa koko kaupungissa, sillä sitä toteuttamassa on 331 ihmistä, joista 170 on talkoolaisia. Lisäksi monet kuhmolaiset osallistuvat festivaaliin vuokraamalla asuntojaan vieraille ja taiteilijoille. Esiintyjien ja yleisön lisäksi Kuhmoa vilkastuttaa sata musiikkikurssilaista, joista ulkomaalaisia on viidesosa.

www.kuhmofestival.fi