18.06.2010

Kamarimusiikki soi kodeissa koko Helsingin juhlaviikkojen ajan

Helsingin juhlaviikkojen ja Suomalaisen barokkiorkesterin Soitto kotiin -konserttisarjassa kamarimusiikki soi 26 pääkaupunkiseudun kodissa. Konsertteja kuullaan Juhlaviikkojen jokaisena päivänä Kampista Hakaniemeen, Eirasta Kontulaan ja Hermannista Kaivopuistoon.

Kotikonserteissa kuullaan kamarimusiikkia aidoimmillaan. Suomalaiset huippusoittajat esiintyvät intiimeissä tiloissa, ihmisten olohuoneissa. Konserttijärjestäjiä haettiin huhtikuussa ja kiinnostus oli suurta: isänniksi haki lähes 100 kotia.

Konsertteja järjestetään kaikkiaan 26, suurimpiin koteihin mahtuu kotiväen lisäksi 35 ja pienimpiinkin 15 henkilön kokoinen yleisö. Mukana on lapsiperheiden ja eläkeläisparien koteja, rivi- ja kerrostaloasuntoja, koteja joissa harrastetaan musiikkia ja sellaisia joiden piano on kaivannut pitkään soittajaa.

Konserttisarjassa kuullaan kahdeksaa eri kokoonpanoa vaihtelevin ohjelmin. Suomalaisen barokkiorkesterin taiteellisen johtajan ja Soitto kotiin -konserttisarjan ideoineen Markku Luolajan-Mikkolan lisäksi koteihin saapuvat soittamaan mm. Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch, Mikko Perkola ja Aapo Häkkinen sekä Meta4-kvartetti.

Luvassa on sekä yllätyksiä että ennakkoon sovittuja ohjelmia Bachista ja Purcellista Ligetiin ja Nuorvalaan. Kodeissa kuullaan luuttulauluja, kitaramusiikkia Espanjasta ja Etelä-Amerikasta, jousikvartetin täyteläistä sointia ja viola da gamban säveliä. Osassa konsertteja on väliaika.

Liput tulevat myyntiin Lippupisteen toimipaikoissa maanantaina 21.6. Konserttipaikkojen tarkat osoitteet kerrotaan vain lipun ostaneille. Pienten yleisömäärien takia lippuja ei voi ostaa netistä.

Eri kokoonpanoissa esiintyvät muusikot
– Joonas Ahonen, piano
– Ismo Eskelinen, kitara
– Markku Luolajan-Mikkola, viola da gamba
– Petra Aminoff, traverso & Anna-Mari Pölhö, cembalo
– Aapo Häkkinen, klavikordi & Mikko Perkola, viola da gamba
– Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch, viola d’amore ja barokkiviulu & Zbigniew Pilch, barokkiviulu
– Tuuli Lindeberg, sopraano & Eero Palviainen, arkkiluuttu

Meta4-kvartetti:
– Antti Tikkanen, viulu
– Minna Pensola, viulu
– Atte Kilpeläinen, alttoviulu
– Tomas Djupsjöbacka, sello

Liput 25 € + Lippupisteen palvelupalkkio alk. 1,50 € / lippu.
Liput tulevat myyntiin Lippupisteessä maanantaina 21. kesäkuuta klo 9.
Lippupiste, puh. 0600 900 900 (1,75 € / min+pvm/mpm) joka päivä klo 7–22.
Poikkeuksellisesti konserttien lippuja ei voi ostaa Lippupisteen nettikaupasta.

helsingin juhlaviikot järjestetään 20.8.-5.9.2010.

http://www.helsinkifestivalf.i