11.05.2015

Kalottjazz & Blues ja kesä voi tulla

Kesä ja valoisat illat lähestyy ja tietysti kaksoiskaupunkien TornioHaparandan yhteinen musiikkihuipentuma Kalottjazz & Blues festivaali jo 32:ta kertaa. Juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna 25.–28.6 käynnistyy kansainvälinen festivaali joka tarjoaa laadukasta musiikkia kaiken ikäisille.

Toivo Kärki Kalottjazzien kärkeen

Festivaalin aloituskonserttissa musiikkitalolla saamme kuulla monitaitoista Yonaan yhdessä Panu Savolaisen Toivo yhtyeen kanssa. He juhlistavat 100 vuotta sitten syntynyttä Toivo Kärkeä, joka on hienolla tavalla tulkinnut suomalaisten syviä tunteita.

 

Bluesi Night menoa eikä meininkiä
Perjantai on Kalottifestareilla perinteisesti bluesin juhlaa. Illan aloittaa Andrew Black & Slim Butler. Rovaniemeläisistä Lapin bluesmiehistä koostuva Slim Butler saa vieraakseen atlantalaisen eturivin laulaja/kitaristin Andrew ”The Voice Of Soul” Blackin.

Iltaa jatkaa Eero Raittinen, suomen rockin ja bluesin vahva tulkitsija jo lähes 60 vuotta. Hänellä on mukanaan nuoria lahjakkaita muusikkoita Pop & Jazz konservatorio Lappiasta ja Oulusta. Menon päättää ruotsalainen vauhdikas Virginia & Sky Blenders sielukkaalla esiintymisellään.

 

Päälavalla Jazzin huippuja ja klassisia säveliä

Lauantain pääkonserttissa esiintyy Skandinavian ehdottomasti kirkkain jazztähti Rigmor Gustafsson. Hänen äänensä ja taiteellinen yksilöllisyytensä on saanut tunnustusta niin kotimaassa kuin myös kansainvälisilläkin areenoilla. Pepe Willberg on tänä vuonna niittänyt suurta mainetta ja kunniaa. Hänet valittiin Emma Gaalassa mm. vuoden miesartistiksi. Hän esittää suuren jazzikoonin Nat King Colen tuotantoa.

Songs for the White Night – kirkkokonsertissa esiintyvät rakastetut artistit Pepe Willberg ja Petri Laaksonen Olli Ahvenlahden johdolla.

Järjestäjät ovat erittäin iloisia festivaalin ohjelmakokonaisuudesta jossa kuullaan myös useiden lahjakkaiden nuorten omaan tuotantoa. Tämän vuoden festivaaleilla on useita uusia esiintymislavoja. Lounas-, kahvila- ja torikonsertteja järjestetään niin Torniossa kuin Haaparannallakin. Haparanda Stadtshotelli avaa terassinsa telttakonsertille jossa esiintyy haaparantalaissyntyinen laulaja/lauluntekijä Kati Salo yhdessä 22-Pistepirkoista tunnetun kitaristi Asko Keräsen kanssa. Ilta huipentuu ruotsalaisen Evighetens orkesterin konserttiin jossa erilaisista vaikutteista ei ole pulaa. Luvassa on mustalaisjazzia maustettuna suomalaisella tangolla ja balkanilaisilla tuoksuilla.

 

Festivaalin järjestäjät

Kalottjazz&blues festival on ainoa jazz ja blues musiikin festivaali joka järjestetään kahdessa maassa. Järjestäjinä ovat Tornion kaupunki ja Haaparannan kaupunki. Festivaalin toteuttamisessa ovat mukana myös Haaparannan teatteriyhdistys ja Pop&Jazz Konservatorio Lappia, sekä lukuisat talkoolaiset.

 

www.kalottjazzblues.net