22.06.2021

 Kajaanin Runoviikon tilaisuuksista moni on loppuunmyyty – Avajaisten Kajaani-puheen on kirjoittanut Hannu Väisänen

45. Kajaanin Runoviikko järjestetään 7.–11. heinäkuuta.

Runoviikkoa on valmisteltu THL:n ja OKM:n 31.5.2021 antamien ohjeiden mukaan. Lisäksi on oltu yhteydessä paikallisiin viranomaisiin, kuten alueen pandemiapäällikköön.
Lippuja on myynnissä puolet kapasiteetista, mikä tarkoittaa, että noin puolet tilaisuuksista on jo loppuunmyyty. Kaukametsän salin tilaisuuksiin on vielä paikkoja, ja kirjastossa järjestettäviin tilaisuuksiin saadaan hieman lisäpaikkoja.

Pahoittelemme tätä, on harmillista, että kaikki halukkaat eivät pääse katsomaan esityksiä. Noudatamme kuitenkin viranomaisen ohjeita jatkossakin. Tapahtumassa on myös mietitty omaehtoisten turvallisten ratkaisujen välineitä. Esimerkiksi ohjelmisto on väljä siten, että eri esityksiin menossa tai tulossa olevat ihmiset eivät joudu odottamaan samoissa tiloissa.

Runoviikon avajaisiin on vielä lippuja jäljellä. Avajaisissa pidetään muun muassa perinteinen Kajaani-puhe. Tänä vuonna sen on kirjoittanut Hannu Väisänen, mutta hän ei esitä sitä itse. Puheen esittävät kahden sukupolven näyttelijät, isä ja tytär, Taisto ja Wenla Reimaluoto.

Avajaisissa kuullaan lisäksi kantaesityksenä Kaj Chydeniuksen lauluiksi säveltämät runot sekä viime vuoden että tämän kesän Suven runoilijoilta Tua Forsströmiltä ja Kai Niemiseltä.