29.03.2012

Kajaanin Runoviikon ohjelma julkaistaan

Nuoret ammattilaiset valtaavat Runoviikon Kajaanin runoviikon ohjelma julkistetaan tänään, liput tulevat myyntiin 2.4.

Kajaanin Runoviikon taiteellinen johtaja Taisto Reimaluoto on valinnut tulevan kesän Runoviikolle erityisen paljon nuorten ammattilaisten tekemää ohjelmaa. Kesällä nähdään useita nuorten teatteriohjaajien, käsikirjoittajien ja näyttelijöiden esityksiä. Aivan uuden lisän ohjelmistoon tuo esitys, joka koostetaan tapahtumaviikolla. Sen tekee kahdeksan nuorenpolven taiteilijaa, joista kaksi on eturivin improvisoivaa jazzmuusikkoa ja kuusi omaäänistä runoilijaa.

Lisäsi Runoviikon ohjelmistoon sisältyy Veikko Sinisalo -kilpailun finaali, jossa kuusi nuorta lausujaa mittelevät Vuoden nuoren lausuja -tittelistä.

– Nuoret elämäntunnossa olevat ihmiset haluavat sanoa ja vaikuttaa. Ja sanoessaan he oppivat sanomaan ja näyttämään suuntaa, joka ei vielä piirry täysin selvästi, mutta on jo hahmolla. On hienoa olla läsnä kun löytyy uusia aiheita ja kertomisen keinoja, Taisto Reimaluoto perustelee teemavalintaansa.

Ei vanhempaakaan teatteriväkeä ole unohdettu. Tapahtumassa muun muassa eläkkeelle jääneet taiteilijat Jukka Virtanen ja Aira Samulin rakentavat Unelmien aikataulua, nauretaan Ulla Tapanisen ja Nasevien Kurttujen komiikalle, juhlistetaan Tanjalotta Räikän 30-vuotistaiteilijajuhlaa sekä kuullaan esimerkkejä Kaj Chydeniuksen pitkän taiteilijauran vaiheista.

Runoviikolla näkyy vahvasti tapahtuman nykyinen painopiste, yhteisöteatteri. Mukana on jälleen Kansallisteatterin Kiertuenäyttämö, jonka ohjelmisto keskittyy tänä vuonna vastaanottokeskuksien kanssa tehtyyn yhteistyöhön. Kajaanista lavalle astuvat Kierrätyskeskus Entringin työntekijät. Luvassa on osallistavin ja dokumentaarisin keinoin toteutettu esitys, joka on osa Kirsi Törmin Teatterikorkeakoululle tekemää väitöstutkimusta.

Suven runoilija Mirkka Rekola näkyy tapahtuman ohjelmistossa laajasti.
Runoviikon taiteellinen johtaja Taisto Reimaluoto tuo Kajaaniin oman ensi-iltansa, joka perustuu Rekolan runoihin. Se esitetään festivaalin viimeisenä päivänä sunnuntaina klo 16.

Runoviikko järjestetään 4.-8.7.2012.

Etusivu