29.06.2023

Kajaanin Runoviikon esityksistä osa on jo loppuunmyyty – Konsertteihin on vielä lippuja saatavilla

Viides heinäkuuta alkava Kajaanin Runoviikko on saanut lippujen myynnin hyvin käyntiin. Loppuunmyytyjä ovat molemmat esitykset Kristian Smedsin ohjaamasta Vaeltajasta ja molemmat esitykset Mikko Roihan ohjaamasta Ei kertonut katuvansa -näytelmästä. Myös Rovaniemen kaupunginteatterin Everstinna on loppuunmyyty sekä Vahvaksi oppinut on sisältä hauras, joka perustuu Johanna Venhon ja Marja-Liisa Vartion runouteen.

Muihin esityksiin on vielä jonkin verran lippuja saatavilla ja ison Kaukametsän salin esityksiin löytyy lippuja isommallekin seurueelle. Kaukametsän salissa kuullaan muun muassa heti keskiviikkona Vilma Jään ja Soljun yhteiskeikka. Vilma Jää nousi suuremman yleisön tietoisuuteen, kun Jää lauloi Marketan roolin Kaija Saariahon oopperan Innocence kantaesitysproduktiossa Aix-en-Provencessa heinäkuussa 2021 ja sai roolityöstään ylistäviä arvioita kautta maailman. Soljun konsertissa esitettävät joiut ovat peräisin yhdeltä tietyltä keväältä, jolloin niiden säveltäjät paimensivat yhdessä tunturissa.

”Oli erikoista seurata luonnon vaihtelua. Löytää tie laumaan iltaisin lumimyrskyjen läpi ja nauttia leutoisista päivistä kauniissa säässä. Silloin syntyi uusia joikuja.”

Runoviikon viimeisenä päivänä sunnuntaina Kaukametsän salissa kuullaan RUNOLLA PÄÄHÄN! -konsertti, joka pitää sisällään Anna-Mari Kähärän musiikkia suomalaiseen runouteen. Lavala nähdään Kähänrän lisäksi Vuokko Hovatta, Janne Marja-Aho ja Niko Kumpuvaara. Sävellettyjä runoja kuullaan muun muassa seuraavilta suomalaisilta rakastetuilta runoilijoilta: Eeva-liisa Manner, L. Onerva, Arto Melleri ja Elvi Sinervo.

Lapsille suunnattu Punainen käpy -yhtye esiintyy keskiviikkona Kouta-salissa. Raikkaan rennosti klassikkorunoa, räppiä sekä kansan- ja jazzmusiikkia yhdistelevä esitys on ilakoivan vuorovaikutteinen ja kaksikielinen. Se sopii mainiosti kaikenikäisille ja -kielisille. Punainen käpy -yhtyettä kuullaan myös Runoviikon avajaisissa Kaukametsän salissa. Molempiin esityksiin on vielä lippuja jäljellä. Yhtyeen riveissä nähdään mm. reilu kymmenen vuotta sitten Vuoden nuoreksi lausujaksi valittu Mirjami Heikkinen.

47. Kajaanin Runoviikko järjestetään 5.–9. heinäkuuta.

Kajaanin Runoviikon liput ovat myynnissä sekä Kajaani Infossa että Lippupisteissä.

Lisätietoja: www.runoviikko.fi

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

04.04.2024

Kajaanin Runoviikon ohjelmisto julkistettu – taidelajien yhdistämistä, tekijöiden tarinoita ja ensi-iltoja

Kajaanin Runoviikon ohjelmisto on julkistettu. Ohjelma löytyy e-julkaisuna osoitteesta runoviikko.fi. Ohjelmisto nostaa esille tekijöitä haastattelujen ja elämäkertojen muodossa ja tarjoaa monia tyylisuuntia edustavaa ohjelmaa eri ikäisille. Festivaalin kärkiohjelmana nähdään Kajaanin kaupunginteatterin Anna Liisa. Liput tulevat…