21.06.2022

Kajaanin Runoviikolla useita loppuunmyytyjä esityksiä

Kajaanin Runoviikko käynnistyy Eino Leinon päivänä, silloin juhlimme runon ja suven päivää. Runoviikon liput ovat menneet hyvin kaupaksi ennakkoon. Loppuunmyytyjä esityksiä ovat ainakin molemmat Karpolla on asiaa -esitykset, Helena Anttosen ja Anne Balliinin Piaf ja ensimmäinen esitys Taisto Reimaluodon tähdittämästä Onnellisinta on olla onnellinen -monologista.

Onnellisinta on olla onnellinen -monologin toiseen esitykseen, joka on torstai-iltana, löytyy vielä lippuja. Muutamia lippuja on jäljellä myös Juha Hurmeen Tätä runoa et halua kuulla -esitykseen sekä Pinja Hahtolan ja Mari Lehtosen Suomi filmin salaisiin kansioihin. Seela Sellan esitys Näin unta kesästä kerran järjestetään Kaukametsän suuressa salissa, jotta kaikki halukkaat mahtuisivat. Liput kannattaa silti ostaa ennakkoon, koska se on myynyt hyvin. Torstaina Kaukametsä salissa nähdään Natalil Lintalan Hyvinvointivalhe. Se on tarina sairaanhoitajasta, joka toisista huolehtiessaan kadottaa itsensä. Uusi ja ajassa oleva näytelmä kertoo elämänsä risteyskohdassa olevasta 52-vuotiaasta Saijasta. Myös siihen on vielä lippuja jäljellä.

Samassa salissa on sunnuntaina Pepe Willbergin 60-vuotistaiteilijajuhlavuotta juhlistava konsertti, jossa Pepe ja bändi tulkitsevat Henrik Otto Donnerin (1939-2013) sävellyksiä 1960-70 -lukujen suosituimpien suomalaisten runoilijoiden teksteihin. Konsertissa kuullaan kooste kahdelta 1970-luvun klassikkoalbumilta: The Otto Donner Treatment -yhtyeen ”En soisi sen päättyvän” ja Pepe & Paradise -yhtyeen ”Niin vähän on aikaa” Konserttiin on lippuja saatavilla.

Pienempien tilojen esityksistä kannattaa etukäteen huomioida ainakin Generaattorilla torstaina esitettävä Hehtaari. Hehtaari on paikka, jossa ei ole mitään ihmeellistä. Tällainen paikka löytyy hyvin monen talon tai mökin takaa, vierestä, edestä tai alta. Tällaisia paikkoja on Suomessa tuhansia. Hehtaarilla liikutaan väsyneinä vanhempina, hömötiaisina ja nykyajan erakkoina. Miten suhtautua mutakuopasta nousevaan riemuun?

Keskiviikkona Leihu-salissa nähtävään Charles Baudelairen Vihreään Keijuun saa vielä lippuja. siinä nähdään lavalla Jussi Lehtonen ja muusikot Louna Hosia ja Assi Karttunen. Vihreä keiju on runo- ja musiikkiesitys, joka myrkyttyy hitaasti kuin elämä itse tai kuin vihreän absintin värinmuutos, louche. Vertauskuva toimii myös oman aikamme ihmiskuvan ja maailmantilanteen analyysina.

Kajaanin Runoviikon etkot järjestetään tiistai-iltana Eino Leino -talolla. Siellä esiintyy Einoa, joka on viisihenkinen Eino Leinon runoihin pohjautuvaa musiikkia esittävä yhtye. Konserttiin on vapaa pääsy. Tervetuloa!

46. Kajaanin Runoviikko järjestetään 6.–10. heinäkuuta.

Liput myynnissä Lippupisteen myyntipisteissä, Lippupisteen verkkokaupassa ja R-kioskeissa.

www.runoviikko.fi

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

30.03.2022

Kajaanin Runoviikko tuo ihmiset yhteen – liput tulevat myyntiin nyt

Kahden poikkeuksellisen vuoden jälkeen Kajaanin Runoviikko valmistautuu perinteiseen runon ja suven juhlaan. Runsas ja ajankohtainen ohjelmisto pitää sisällään runoa, musiikkia ja esitystaidetta teatterista tanssiin perinteistä lausuntaa unohtamatta. Noin kolmasosaan tilaisuuksista on vapaa pääsy ja ohjelmisto…

Lue lisää

21.03.2022

Vuoden nuori lausuja valitaan finalistien joukosta Kajaanin Runoviikolla

17. Veikko Sinisalo -kilpailun finalistit on valittu. Nuoret lausujat kilpailevat Kajaanin Runoviikolla 10.7.2022. Veikko Sinisalo -kilpailun finaalissa. Finaalin järjestävät Veikko Sinisalon stipendirahasto, Suomen Lausujain Liitto ja Kajaanin Runoviikko. Alkukilpailu käytiin 19.-20.3.2022 Kokkolassa Teatteri Iltatähdessä. Finaaliin…

Lue lisää

08.02.2022

Runoviikon ennakko-ohjelma julkistettu, Suven runoilija on Anja Erämaja

Sukupolvet kohtaavat kesällä Kajaanin Runoviikolla – Suven runoilija on Anja Erämaja Runoviikon taiteellinen johtaja Kati Outinen haluaa törmäyttää sukupolvia ja luoda paikan uusille sukupolvet ylittäville kokemuksille. Ensi kesän Kajaanin Runoviikon ennakko-ohjelma julkistettiin 8.2. tiistaina. Ennakko-ohjelmassa…

Lue lisää