21.06.2022

Kajaanin Runoviikolla useita loppuunmyytyjä esityksiä

Kajaanin Runoviikko käynnistyy Eino Leinon päivänä, silloin juhlimme runon ja suven päivää. Runoviikon liput ovat menneet hyvin kaupaksi ennakkoon. Loppuunmyytyjä esityksiä ovat ainakin molemmat Karpolla on asiaa -esitykset, Helena Anttosen ja Anne Balliinin Piaf ja ensimmäinen esitys Taisto Reimaluodon tähdittämästä Onnellisinta on olla onnellinen -monologista.

Onnellisinta on olla onnellinen -monologin toiseen esitykseen, joka on torstai-iltana, löytyy vielä lippuja. Muutamia lippuja on jäljellä myös Juha Hurmeen Tätä runoa et halua kuulla -esitykseen sekä Pinja Hahtolan ja Mari Lehtosen Suomi filmin salaisiin kansioihin. Seela Sellan esitys Näin unta kesästä kerran järjestetään Kaukametsän suuressa salissa, jotta kaikki halukkaat mahtuisivat. Liput kannattaa silti ostaa ennakkoon, koska se on myynyt hyvin. Torstaina Kaukametsä salissa nähdään Natalil Lintalan Hyvinvointivalhe. Se on tarina sairaanhoitajasta, joka toisista huolehtiessaan kadottaa itsensä. Uusi ja ajassa oleva näytelmä kertoo elämänsä risteyskohdassa olevasta 52-vuotiaasta Saijasta. Myös siihen on vielä lippuja jäljellä.

Samassa salissa on sunnuntaina Pepe Willbergin 60-vuotistaiteilijajuhlavuotta juhlistava konsertti, jossa Pepe ja bändi tulkitsevat Henrik Otto Donnerin (1939-2013) sävellyksiä 1960-70 -lukujen suosituimpien suomalaisten runoilijoiden teksteihin. Konsertissa kuullaan kooste kahdelta 1970-luvun klassikkoalbumilta: The Otto Donner Treatment -yhtyeen ”En soisi sen päättyvän” ja Pepe & Paradise -yhtyeen ”Niin vähän on aikaa” Konserttiin on lippuja saatavilla.

Pienempien tilojen esityksistä kannattaa etukäteen huomioida ainakin Generaattorilla torstaina esitettävä Hehtaari. Hehtaari on paikka, jossa ei ole mitään ihmeellistä. Tällainen paikka löytyy hyvin monen talon tai mökin takaa, vierestä, edestä tai alta. Tällaisia paikkoja on Suomessa tuhansia. Hehtaarilla liikutaan väsyneinä vanhempina, hömötiaisina ja nykyajan erakkoina. Miten suhtautua mutakuopasta nousevaan riemuun?

Keskiviikkona Leihu-salissa nähtävään Charles Baudelairen Vihreään Keijuun saa vielä lippuja. siinä nähdään lavalla Jussi Lehtonen ja muusikot Louna Hosia ja Assi Karttunen. Vihreä keiju on runo- ja musiikkiesitys, joka myrkyttyy hitaasti kuin elämä itse tai kuin vihreän absintin värinmuutos, louche. Vertauskuva toimii myös oman aikamme ihmiskuvan ja maailmantilanteen analyysina.

Kajaanin Runoviikon etkot järjestetään tiistai-iltana Eino Leino -talolla. Siellä esiintyy Einoa, joka on viisihenkinen Eino Leinon runoihin pohjautuvaa musiikkia esittävä yhtye. Konserttiin on vapaa pääsy. Tervetuloa!

46. Kajaanin Runoviikko järjestetään 6.–10. heinäkuuta.

Liput myynnissä Lippupisteen myyntipisteissä, Lippupisteen verkkokaupassa ja R-kioskeissa.

www.runoviikko.fi

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

04.04.2024

Kajaanin Runoviikon ohjelmisto julkistettu – taidelajien yhdistämistä, tekijöiden tarinoita ja ensi-iltoja

Kajaanin Runoviikon ohjelmisto on julkistettu. Ohjelma löytyy e-julkaisuna osoitteesta runoviikko.fi. Ohjelmisto nostaa esille tekijöitä haastattelujen ja elämäkertojen muodossa ja tarjoaa monia tyylisuuntia edustavaa ohjelmaa eri ikäisille. Festivaalin kärkiohjelmana nähdään Kajaanin kaupunginteatterin Anna Liisa. Liput tulevat…