07.06.2019

Kajaanin Runoviikolla pieniä muutoksia ja loppuunmyytyjä esityksiä

Kristian Smedsin Jääkuvia-näytelmän molemmat esitykset on loppuunmyyty

– Kajaanin Runoviikon ohjelmassa pieniä muutoksia

Myös Kristian Smedsin läpimurtonäytelmä on vuonna 1996 tehty Jääkuvia. Se saa Kajaanin Runoviikolla kokeneen näyttelijäkaartin voimin vahvan ja värikkään tulkinnan ja se esitetään kahdesti, mutta molemmat esitykset ovat loppuunmyyty. Myös Runoviikon taiteellisen johtajan Kati Outisen oma esitys ”Minä maalaan teidät kaikki” on myynyt hyvin, ensimmäinen esitys on loppuunmyyty, mutta lisäesitykseen torstaina 4.7. klo 19.30 on vielä muutamia lippuja jäljellä.

Kesän 2019 Suven runoilija on Eeva Kilpi (s. 1928). Hänen säkeensä kaiverretaan perinteiseen Runokiveen Kaukametsän kulttuurikeskuksen pihalle. Kilpi ei kuitenkaan korkean ikänsä takia pääse itse paikalle, mutta Tuula-Liina Varis esittelee hänet ja tekemäänsä haastattelumateriaalia Runoilijan ääni -sarjassaan 4.7. klo 15.15. Kilven runot elävät useammassa esityksessä tapahtuman aikana.

Runoviikon avajaiset on yksi tapahtumista, jossa voi kuulla joitakin Eeva Kilven runoja Kati Outisen esittämänä. Avajaisissa kuullaan myös jo klassikoksi muodostunut Kajaani-puhe. Sen pitää tänä vuonna kirjoittaja ja näyttelijä Kaarina Hazard.

Generaattorissa perinteisesti lauantaisin pidetty Lyhytteatterifestivaali on peruutettu liian vähäisen kiinnostuksen vuoksi. Alle 30 minuutin esityksiin keskittynyt tapahtuma tulee kokemaan tulevaisuudessa uudistuksia, joita mietitään ensi syksynä.

Kajaanin Runoviikko järjestetään tänä kesänä 3.- 7.7.2019. Taiteellisena johtajana on aloittanut Kati Outinen. Kyseessä on 43. Runoviikko.

Lehdistökuvat ja ohjelma kokonaisuudessaan löytyvät osoitteesta:

www.runoviikko.fi

Lipunmyynti: www.lippu.fi