23.04.2020

Kajaanin Runoviikkoa ei järjestetä tänä kesänä

Kajaanin 44. Runoviikkoa ei järjestetä koronaviruspandemian takia. Hallituksen linjaus kesän yleisötilaisuuksista on selkeä, ja tärkeintä on Runoviikon yleisön, taiteilijoiden ja henkilökunnan terveys.

Vuoden 2021 Kajaanin Runoviikkoa suunnitellaan jo aktiivisesti. Silloin Runoviikon perinteinen suven ja runon päivän lipunnosto tapahtuu tiistaina 6.7. ja varsinaiset avajaiset pidetään totuttuun tapaan keskiviikkona.

Tapahtuman ohjelmisto keskittyy 7.-11.7. väliselle ajalle.  Soveltuvissa osin ensi vuonna nähdään tälle vuodelle suunniteltua ohjelmistoa, mutta ohjelmaa ei kuitenkaan ole mahdollisuutta siirtää kokonaisuudessaan vuodella eteenpäin. Ensi vuodelle on suunnitteilla uusi ajankohtainen ohjelmisto.

Tämän kesän Suven runoilija on Tua Forsström. Suven runoilijan titteliä ei peruta eikä siirretä vaan Suven runoilijaa juhlistetaan tänä vuonna virtuaalisesti. Tästä tiedotetaan myöhemmin lisää.

Kajaanin Runoviikko on Suomen kesätapahtumien klassikko ja kerää vuosittain runouden ja esitystaiteen ystäviä eri puolelta Suomea Kainuuseen.

Kajaanin Runoviikko järjestetään seuraavan kerran 7.–11.7.2021. Taiteellisena johtajana toimii Kati Outinen. Kyseessä on silloin 45. Runoviikko.

www.runoviikko.fi