12.01.2011

Kajaanin Runoviikko täyttää 35 vuotta

Kajaanin Runoviikon taiteellinen johtaja näyttelijä Taisto Reimaluoto haluaa Runoviikon jalkautuvan ihmisten luo. Ensi kesän kohokohtia on Kansallisteatterin vierailu Kajaanissa. Pirkko Jaakkolan koskettava teksti Pirunpuntari on yhteisöllistä teatteria, jonka yhtenä kohderyhmänä ovat ihmiset, joiden on tavallisesti vaikea päästä seuraamaan esityksiä.

Runoviikko tuo Kajaaniin myös telttoja, joissa sanataiteen äärelle on matala kynnys. Tänään julkaistava ennakko-ohjelma on monipuolinen katsaus tällä hetkellä esitettävään sanataiteeseen, mutta sisältää perinteiseen tapaan myös tanssia ja musiikkia.

Tanssi juhlistaakin yhtä kesän ajankohtaisista aiheista. Juhani Ahon 150-vuotisjuhla on esillä muun muassa Mikko Roihan tanssiteatteri Minimille ohjaamassa tanssiteoksessa Juha, joka on kerännyt kehuja kaikkialla, jossa se on esitetty.

Yksi kesän kiinnostavimmista ensi-illoista on Juhani Niemelän musiikkia sisältävä esitys Vanha mies tanssii. Se perustuu Henning Mankellin tekstiin ja on osa Runoviikon Wanhat päälliköt -sarjaa, jossa 35-vuotiaan Runoviikon entisiä taiteellisia johtajia vierailee tapahtumassa.

Suven Runoilija Ilpo Tiihonen on tapahtumassa mukana monella tapaa. Hän esiintyy myös itse. Ohjelmasta löytyy myös Runoviikon perinteiset tapahtumat kuten Tuula-Liina Variksen Runoilijan ääni -ohjelmat, Iiro Kajaksen Iiron koulut, joissa aiheena Juhani Aho, sekä Ylen suora lähetys Tämän runon haluaisin kuulla.

Kajaanin Runoviikko Sana ja Sävel järjestetään 6.-10.7.2011.

Etusivu