08.04.2016

Kajaanin Runoviikko täyttää 40 vuotta – lipunmyynti on alkanut!

Kajaanin Runoviikko järjestetään neljännenkymmenennen kerran ensi heinäkuussa. Tapahtuma alkaa Eino Leinon päivänä 6.7.

Juhlavuoden kunniaksi Runoviikolla nähdään paljon klassikoita. Esillä on muun muassa Anton Tšehovin Lokki Ella Mettäsen ja vuoden 2012 nuoren lausujan Eero Ojalan tulkintana. Vaara-kollektiivi & Routa Company esittävät William Shakespearen Hamletin lapsille. Heiner Müllerin modernin näytelmäkirjallisuuden klassikko Hamletinkone taipuu Lauri Maijalan ohjauksena k-18-esitykseksi.

Klovnit esittävät Ilmari Kiannon klassikon ennennäkemättömän hauskasti. RedNoseClub on ensimmäinen teatteriklovneriaan erikoistunut ryhmä Suomessa. Heiltä on ennen Punaista viivaa nähty Runoviikolla huippusuosittu Juoksuhaudantie.

Runoviikon taiteellinen johtaja Taisto Reimaluoto esittää perinteiseen tapaan Suven runoilija Helena Sinervon runoja. Tuula-Liina Varis haastattelee Sinervoa suositussa Runoilijan ääni -sarjassa ja Sinervo esiintyy myös itse lukemalla omia runojaan.

Iiro Kajaksen Iiron koulujen kautta juhlistetaan Eila Pennasta  ja Lauri Viitaa, jotka täyttäisivät tänä vuonna 100 vuotta. Kajas luennoi myös Runoviikon 40-vuotisesta taipaleesta omalla hauskoja anekdootteja vilisevällä tavallaan.

Viime vuonna lanseerattu ja suuren suosion saanut Runoviikon erikoishinta jatkuu tänä kesänä. P. Mustapään tekstiin perustuva Pekka Jalkasen Monologiooppera Dominus Krabbe esitetään suurimmassa esitystilassa eli Kaukametsän salissa ja lipun hinta on laskettu puoleen alkuperäisestä.

Runoviikolla on lukuisia ensi-iltoja. Muun muassa Heidi Herala valmistaa Kajaaniin Marja-Liisa Vartion runoihin pohjautuvan Peilinpitäjän ja Ella Pyhältö esittää Anna Krogeruksen Kuikkalan Elegiat -sarjan kokonaisuudessaan.

Yleisradio on jälleen vahvasti mukana Runoviikolla: muun muassa Tanssiva karhu -runopalkinto jaetaan Kajaanin Runoviikon avajaisissa. Näyttelijä Tuukka Vasaman rakastettu runoteltta on totta kai paikalla. Rauniokaupunki ry järjestää tänäkin kesänä rockklubeja Kulman jatkot –teemalla.

Kajaanin Runoviikon lipunmyynti on alkanut ja lippuja saa Kajaani infosta ja Lippupisteen myyntipisteistä ja R-kioskeilta sekä netistä osoitteesta www.lippu.fi .

KAJAANIN RUNOVIIKKO 6.-10.7.2016

www.runoviikko.fi