26.10.2016

Kajaanin Runoviikko: Suven runoilija on Henriikka Tavi

’- Kajaanin Runoviikko osallistuu Helsingin kirjamessuille osastolla 6 F 75

Kajaanin runoviikko julkistaa ensi kesän Suven runoilijan Helsingin Kirjamessuilla. Vuoden 2017 Suven runoilija on Henriikka Tavi (s. 1978). Hän on opiskellut Helsingin yliopistossa estetiikkaa, yleistä kirjallisuustiedettä ja teoreettista filosofiaa. Hänen esikoisteoksensa Esim. Esa ilmestyi Teoksen kustantamana vuonna 2007. Se palkittiin Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnolla parhaasta kotimaisesta esikoiskirjasta.

Esikoisteosta on luonnehdittu erilaisten runokielioppien kokeilukentäksi. On sanottu, että sen keinot voi vuorotellen nimetä monilla eri nimilapuilla: mm. surrealistisiksi ja dadaistisiksi.

Tavin toinen teos Sanakirja (Poesia) ilmestyi keväällä 2010.  Kolmannella runokokoelmallaan Toivo (Teos, 2011) hän voitti sekä Kalevin Jäntin palkinnon että Yleisradion jakaman Tanssivan karhun. Oman kirjoittamisensa lisäksi Tavi on mukana Osuuskunta Poesian toiminnassa ja toimii aktiivisesti kirjallisuuskentällä. Hän on myös suomentanut Friedrich Schillerin esseen Naiivista ja sentimentaalisesta runoudesta (Tutkijaliitto, 2008) sekä lastenkirjat Hämäräkirja, Mainio herra Iloinen, Retkuliina ja Retkuliina rakastuu.

Kajaanin Runoviikko järjestetään ensi vuonna 5.-9.7.2016. Taiteellisena johtajana jatkaa Taisto Reimaluoto. Kyseessä on 41. Runoviikko. Ennakko-ohjelma ilmestyy tammikuussa ja lopullinen ohjelma huhtikuussa 2017.

Kajaanin Runoviikko osallistuu Helsingin Kirjamessuille 27.- 30.10.2016 yhteisellä osastolla (6 F 75) Finland Festivalsin kanssa.

Taiteellinen johtaja Taisto Reimaluoto on messuilla paikalla perjantaina ja lauantaina klo 12-14.