23.05.2019

Kajaanin Runoviikko Sana ja Sävel: Loppuunmyydystä Minä maalaan teidät kaikki -esityksestä lisäesitys

Kajaanin Runoviikon lipunmyynti on alkanut vilkkaasti ja useista esityksistä järjestetään kaksi näytöstä

Kajaanin Runoviikon ensi kesän ohjelmistossa nähdään Runoviikon taiteellisen johtajan Kati Outisen oma esitys ”Minä maalaan teidät kaikki”. Se kertoo taidemaalari Helene Schjerfbeckistä. Näyttämöllä on Helene uransa eri vaiheissa, omakuvien äärellä ja Ihailija, joka pohtii suhdettaan Helenen taiteeseen sekä hänen perintöään jälkipolville.

Esitys on loppuunmyyty ja siitä on sovittu lisäesitys samalle päivälle torstaille 4.7. klo 19.30 Kouta-saliin.

Kaksi esitystä on myös Juha Valkeapään ja Taito Hoffrénin esityksestä Pelko/Fear. Se sai alkunsa viime vuonna suosituilla introesityksillä ja nyt se esitetään lopullisessa muodossaan. Se on esitys pelosta. Se väittää, että henkilökohtaiset pelot ovat universaaleja ja että pelot yhdistävät ihmisiä ja läpäisevät yhteiskuntaluokat. Esityksessä kuvitellaan kaikkein pelottavimpia asioita. Se sopii kaikenikäisille koululaisista ylöspäin. Molemmat esitykset ovat torstaina 4.7. Generaattorilla.

Myös Kristian Smedsin läpimurtonäytelmä vuodelta 1996 Jääkuvia, esitetään kahdesti. Se saa kokeneen näyttelijäkaartin voimin vahvan ja värikkään tulkinnan. Jääkuvia avaa näkymän pohjoissuomalaisen suvun ihmisiin ja heidän elämänkohtaloihinsa. Yksinhuoltajaäiti kasvattaa lapsiaan vihan voimalla. Hukkunut poika tarkkailee maailmaa joen pohjasta. Tytär tempoilee itsensä irti äidin helmasta, mutta suuressa maailmassa ei arki armahda. Näytökset ovat Sissilinnassa perjantaina 5.7. klo 18 ja 6.7. klo 15.

Minna Tervamäen ja Pia Freundin musiikista ja tanssista koostuva esitys Unien kieliopista esitetään Kaukametsän salissa, jotta kaikki halukkaat mahtuvat mukaan. Esityksessä vierailee tällä kertaa Kati Outinen, joka esittää suven runoilijan Eeva Kilven runoja. Suureen saliin on vielä lippuja jäljellä.

Kajaanin Runoviikko järjestetään tänä kesänä 3.- 7.7.2019. Taiteellisena johtajana on aloittanut Kati Outinen. Kyseessä on 43. Runoviikko. Kesän 2019 Suven runoilija on Eeva Kilpi (s. 1928). Hänen säkeensä kaiverretaan perinteiseen Runokiveen Kaukametsän kulttuurikeskuksen pihalle.

www.runoviikko.fi

Lipunmyynti: www.lippu.fi