08.07.2013

Kajaanin Runoviikko saavutti 8 000 kävijää

3.-7.7.2013 järjestetty Kajaanin Runoviikko saavutti 8000 kävijää. Kävijämäärä on viime vuosina vakiintunut suunnilleen samaksi, mutta myytyjen lippujen määrä on vuosi vuodelta hieman kasvanut. Tilaisuuksien täyttöaste oli tänä vuonna erityisen hyvä ja monia esityksiä myytiin loppuun.

Erityisen suosittu esitys oli Ilkka Heiskasen esittämä Huovisen erikoiset, josta järjestettiin kaksi näytöstä.

Uutta Runoviikolla olivat Rauniokaupunki ry:n järjestämät rock-klubit, joissa esiintyi eturivin suomalaista vaihtoehtorockia Tundramatiksista Motelli Skronkleen. Rock-klubit olivat menestys ja yhteistyötä Rauniokaupunki ry:n kanssa aiotaan ensi vuonna jatkaa.

Taisto Reimaluoto jatkaa ensi vuonna tapahtuman taiteellisena johtajana. Hän tavoittelee entistä kattavampaa festivaalia, jossa nähtäisiin esityksiä eri puolelta Suomea.

– Tahdon, että Kajaanin runoviikko on pienimuotoisen suomalaisen esitystaiteen katselmus, joka kattaa koko maan etelästä pohjoiseen, Reimaluoto linjaa.

Ensi vuonna järjestetään myös Veikko Sinisalon nimeä kantava Vuoden nuori lausuja -kilpailu, johon myös toivotaan runsaasti osallistujia eri puolelta Suomea.

Kajaanin Runoviikko Sana ja Sävel järjestetään seuraavan kerran 2.-6.7.2014.