22.06.2016

Kajaanin Runoviikko: Näyttelijä Kati Outinen pitää Kajaani-puheen

Kajaanin Runoviikko järjestetään neljännenkymmenennen kerran ensi heinäkuussa. Tapahtuman avajaiset ovat Kaukametsän salissa 6.7. klo 14 alkaen.

Juhlavuonna perinteikkään Kajaani-puheen pitää kerran Cannesissa ja kolme kertaa Jussi-patsaalla parhaasta naisroolista palkittu näyttelijä Kati Outinen. Aikaisemmin Kajaani-puheen ovat pitäneet muun muassa Hannele Pokka, Paavo Arhinmäki ja Minna Sirnö.

Kati Outinen on mukana Kajaanin Runoviikon ohjelmistossa myös omalla monologinäytelmällään Niin kauas kuin omat siivet kantaa. Se esitetään perjantaina 8.7. klo 12.00 Leihu-salissa. Muistisairaudesta kertova monologi nähdään myös hoitolaitoksessa.

Avajaisissa nähdään taiteellisen johtajan Taisto Reimaluodon tervehdys, Kaj Chydeniuksen säveltämää ja säestämää musiikkia L.Onervan runoihin, solistina Minja Koski. Tapahtumassa jaetaan jo perinteiseen tapaan Yleisradion Tanssiva Karhu ja Kääntäjäkarhu-palkinnot. Avajaisissa on näiden lisäksi pieniä tärppejä viikon ohjelmistosta sekä jotain, jonka voi nähdä vain siellä.

Avajaisiin ja muihin Kajaanin Runoviikon esityksiin myydään lippuja Kajaani infossa ja Lippupisteen myyntipisteissä ja R-kioskeissa sekä netissä osoitteesta www.lippu.fi.

Lehdistökuvat ja ohjelma kokonaisuudessaan löytyvät osoitteesta: www.runoviikko.fi

KAJAANIN RUNOVIIKKO 6.-10.7.2016