13.01.2015

Kajaanin Runoviikko luottaa monipuolisuuteen

Kajaanin Runoviikko järjestetään ensi kesänä 1.-6.7., eli tapahtuma päättyy maanantaina Suven ja Runon päivänä.

Suven Runoilijaksi on nimetty Pentti Saaritsa, jonka esikoisteoksen ilmestymisestä tulee kuluneeksi 50 vuotta. Saaritsan tuotantoa nähdään Runoviikolla muun muassa Jukka Hyde Hytin ohjaaman teatteriesityksen ensi-iltana.

Runoviikolla tullaan näkemään Juha Hurmeen, Mikko Roihan ja Kristian Smedsin ohjaukset sekä perinteisiä suosittuja ohjelmanumeroita Tuula-Liina Variksen haastatteluista Kaj Chydeniuksen konsertteihin.

Runoviikon odotetuinta antia on viime vuonna Vuoden nuoreksi lausujaksi valitun Antti Tiensuun palkintoesityksen ensi-ilta. Arthur Rimbaudin teksteihin perustuvan teoksen nimi on Juopunut pursi. Rimbaud kirjoitti runoja vain muutaman vuoden, varhaisesta teini-iästä 21-vuotiaaksi. Sen jälkeen hän käänsi selkänsä runoudelle lopullisesti. Esitys on muotokuva runoilijasta, joka luopui siitä, mikä oli hänelle tärkeintä.

Ensi kesän Runoviikon ohjelmisto pohtii yleisemminkin sanojen ja totuuden merkitystä nykymaailmassa.

– Vain sanojen välityksellä voimme pysyä totuudessa, tehdä sopimuksia ja elää rauhassa toistemme keskellä, Taisto Reimaluoto muistuttaa.

Reimaluoto on haastateltavissa tänään tiistaina puhelimella kello 14-18 välisenä aikana.

Kajaanin Runoviikko osallistuu myös Helsingin matkamessuille 15.-18.1.2014. Osaston numero on 6m88. Osastolla on jaossa uunituore ennakko-ohjelma.

Reimaluoto on paikalla la-su 17.-18.1. kello 12-14.

www.runoviikko.fi