17.01.2012

Kajaanin Runoviikko julkisti ennakko-ohjelman

Runoviikon ennakko-ohjelma löytyy nyt verkkosivuilta ja sitä on saatavilla painettuna Matka 2012 -messuilta Helsingin Messukeskuksesta 19.-22.1. Runoviikko esittäytyy Kajaanin osastolla 7m18.

Ensi kesänä juhlitaan 50 vuotta täyttävän Kristiina Elstelän kanssa, nauretaan Ulla Tapanisen kanssa ja kuullaan Taina Westin lauluja. Kajaanin Runoviikon taiteellinen johtaja näyttelijä Taisto Reimaluoto on kutsunut tulevan kesän Runoviikolle vahvoja naisia.

Heistä hyvänä esimerkkinä on Suven runoilija Mirkka Rekola. Hänen säkeensä kaiverretaan runokiveen ja Reimaluoto valmistaa hänen runoistaan monologiesityksen, joka saa tapahtumassa ensi-iltansa. Rekolan esikoisteos Vedessä palaa ilmestyi 1954 (WSOY). Hänen runonsa ja aforisminsa on julkaistu kokoomateoksina ensimmäisen kerran 1990-luvun lopussa. Hän on saanut lukuisia kirjallisuuspalkintoja, joista viimeisimmän vuonna 2011, kun hänet palkittiin WSOY:n kirjallisuussäätiön tunnustuspalkinnolla.

Kansallisteatterin Kiertuenäyttämön Paperisilta esitetään vuoden 2012 aikana kaikissa Suomen vastaanottokeskuksissa sekä alle 18-vuotiaiden turvapaikanhakijoiden ryhmäkodeissa. Esityksen tarkoituksena on tuoda ilon, kauneuden ja keskittymisen kokemuksia keskelle vastaanottokeskusten arkea. Esitys nähdään myös Runoviikon ohjelmistossa.

– Olen kutsunut tulevan suven Runoviikolle pieniä tarinoita äitiydestä ja isyydestä, ikääntymisestä ja yksinäisyydestä, pakolaisuudesta ja syrjäytymisestä, luonnosta ja sen kauneudesta. Esitykset ovat muodoltaan yksinkertaisia, mutta niissä on voimakas ydin, Reimaluoto summaa.

Ohjelmasta löytyvät myös Runoviikon perinteiset tapahtumat kuten Tuula-Liina Variksen Runoilijan ääni -ohjelmat, Iiro Kajaksen Iiron koulut, sekä Ylen suora lähetys Tämän runon haluaisin kuulla.

Tänä vuonna on jälleen vuorossa myös Veikko Sinisalo -kilpailu nuorile lausujille. Siitä löytyy lisätietoa Suomen Lausujain Liiton sivuilta http://www.suomenlausujainliitto.fi/sinisalo_2012.html

Koko ohjelma julkaistaan maaliskuun lopussa 2012. Liput tulevat myyntiin 2.4.2012 Lippupisteen palvelupisteisiin. www.lippu.fi

Kajaanin Runoviikko Sana ja Sävel järjestetään 4.-8.7.2012.

http://www.runoviikko.fi