09.11.2022

Kainuun alueen osuuspankkien ja Kuhmon Kamarimusiikin yhteistyö tiivistyy

Kuhmon Kamarimusiikin pitkäaikainen yhteistyö Osuuspankin kanssa saa kainuulaista syvyyttä: OP Kuhmo, OP Kainuu, OP Ylä-Kainuu ja OP Paltamo ovat solmineet marraskuussa kolmivuotisen yhteistyösopimuksen Kuhmon Kamarimusiikin kanssa. Uusi yhteistyösopimus takaa OP:n jatkavan Kuhmon Kamarimusiikin pääyhteistyökumppanina ja partnerina vuosina 2023–2025.  Pankit ovat olleet jo aiemmin mukana OP:n ryhmätason yhteistyökumppanien joukossa. Nyt vetovastuu siirtyy kokonaan Kainuun alueen osuuspankeille.

”Kuhmon Kamarimusiikki on koko Kainuun kansallinen ja kansainvälinen kulttuuri- ja kulttuurimatkailun ylpeys ja haluamme yhdessä kainuulaisten osuuspankkien kanssa omalta osaltamme varmistaa, että festivaali pysyy ja kehittyy juurillaan ja festivaali koetaan koko Kainuulle tärkeänä asiana”, kertoo Kuhmon Osuuspankin toimitusjohtaja Martti Pulkkinen.

Pankkien ja festivaalin arvot kulkevat käsi kädessä. ”Pankkiryhmän arvot – ihmisläheisyys, vastuullisuus ja yhdessä menestyminen – ovat sellaisia, jotka festivaalin on helppo jakaa”, iloitsee Kuhmon Kamarimusiikin toiminnanjohtaja Sari Rusanen. ”Yhteistyötä tehdään pitkäjänteisesti ja tavoitteellisesti, yhdessä on haluttu olla ja yhdessä on haluttu menestyä”, kiteyttävät Pulkkinen ja Rusanen.

Yhteistyöhön kuuluu mm. näkyvyyttä ja sidosryhmäyhteistyötä. Kuhmossa oma viehätys on ollut Kuhmon henki – ainutlaatuinen musiikki yhdistettynä kotoisaan tunnelmaan sekä Kuhmon valoisiin öihin ja sinisiin järviin. Tästä kokonaisuudesta pankit aikovat nauttia mm. yhteisillä sidosryhmätapaamisilla festivaalin aikana. Pankit ovat mukana myös festivaalin ympärivuotisessa konserttitoiminnassa. Seuraavat konsertit järjestetään 19.2. Kuhmossa ja 20.2. Kajaanissa.

Kuhmon Kamarimusiikki soi 52. kerran 9.–22.7.2023 teemalla Juuret ja siivet.  Festivaalin on Suomen vanhin kamarimusiikin tapahtuma ja kävijämäärältäänkin yksi genrensä suurimpia.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

20.10.2022

Juuria ja siipiä Kuhmon Kamarimusiikin talvikonsertissa

Kuhmon Kamarimusiikin kesän 2023 teema on Juuret ja siivet, millä teemalla avataan myös festivaalin talvikonsertti Kuhmon Talvi -tapahtumassa. Kuhmon Talvi ja festivaalin konsertti käynnistävät samalla Kuhmon suomalais-ugrilaisen kulttuuripääkaupunkivuoden tapahtumat. Konsertti soi sunnuntaina 19.2.2023 kello 18…

Lue lisää

22.07.2022

Kuhmon Kamarimusiikissa ensi kesänä kolme tilausteosta

Kuhmon Kamarimusiikki tarjoaa vuonna 2023 kolme uutta sävellystä. Kamarimusiikki on tilannut Outi Tarkiaiselta teoksen basettiklarinetille ja jousikvartetille. Yhteistyössä Santa Fe Chamber Music Festivalin, Wigmore Hallin ja Elbphilharmonien kanssa on tilattu jousikvartetto Charlotte Braylta. Sampo Kasurisen säveltämä ja Aina Bergrothin kirjoittama uusi kamariooppera…

Lue lisää