14.01.2014

Kaija Saariaho ja Matti Salminen Iitin musiikkijuhlille

Säveltäjä Kaija Saariaho ja basso Matti Salminen ovat Iitin musiikkijuhlien tähtivieraita tulevana kesänä.

Saariahon musiikkia kuullaan konserteissa, ja säveltäjän itsensä voi tavata haastattelutuokioissa 12. ja 13. kesäkuuta. Salminen esiintyy Puimalassa, kirkossa ja Hiidenvuoren yökonsertissa. Ensi kesänä tulee kuluneeksi sata vuotta oopperalaulaja Wäinö Solan kumppaneineen järjestämistä ensimmäisistä Hiidenvuoren juhlista.

Viime kesänä Iitin juhlilla ensimmäistä kertaa vieraillut, Apocalyptica-yhtyeestä tunnettu sellisti Perttu Kivilaakso esiintyy nyt myös sovittajana. Iitin kirkossa esitetään kaksi vuotta sitten 10-vuotisjuhlilla ensi-iltansa saanut Einojuhani Rautavaaran Cantus arcticus, konsertto linnuille ja orkesterille, Peter Lönnqvistin pianosovituksena. Uutena mukaan tulee nyt sello, jonka osuuden Kivilaakso on sovittanut.

Ulkomaisena vieraana on tanskalaissyntyinen sellisti Jakob Kullberg, joka tunnetaan mm. Bachin selloteosten ja nykysäveltäjien kuten Saariahon tulkitsijana.

Iitin musiikkijuhlat 2014 käynnistyy 11. kesäkuuta Verlan tehdasmuseossa, jossa kuullaan viimekesäiseen tapaan Beatles-musiikkia kymmenhenkisen kokoonpanon voimin. Musiikin on sovittanut Teppo Ali-Mattila.

IITIN MUSIIKKIJUHLAT 11.–14.6.2014

NUORISON MUSIIKKIKURSSI 6.–15.6.2014

Musiikkijuhlien ohjelma on luettavissa kokonaisuudessaan piakkoin ilmestyvänä painettuna esitteenä sekä kotisivuilta www.iittifestival.fi. Konserttilippujen myynti alkaa maaliskuussa.