05.08.2014

Kahdeskymmenes Art goes Kapakka 14.-23.8.2014

10 päivää ja 10 yötä, 34 festivaaliravintolaa, 345 ohjelmaa ja 31 taidenäyttelyä.

Art goes Kapakka on saanut tehdä Helsinkiä hauskemmaksi vuodesta 1995 lähtien. 20. Art goes Kapakka tarjoaa jälleen laadukkaan ja monipuolisen ohjelmakokonaisuuden 34 festivaaliravintolassa. Maamme taiteen, makujen, muodin ja tieteen huiput ovat jälleen työssään. Kaikkiin Art goes Kapakan tapahtumiin on ilmainen sisäänpääsy.

Kahdennenkymmenennen festivaalin ohjelmakokonaisuus on loistava esimerkki siitä, mitä Art goes Kapakka voi parhaimmillaan olla; tuodaan esille aivan uusia nimiä ja tekijöitä, annetaan ajankohtaista tietoa, esitellään todella monipuolisesti kotimaista tekemistä taiteen saralla ja annetaan uudenlainen estradi tunnetuille nimille. Kapakassa taiteilija on lähellä yleisöään.

Tämän vuoden festivaalilla Siiri Nordin esittää soolomateriaaliaan uudelleen sovitettuna vaskiyhtyeen säestämänä, teatterikollektiivi Kuriton Companyn We’re Half Way There tarjoaa Bon Jovia täysin arvaamattomina tulkintoina, improvisaatioryhmä Stella Polaris rakentaa sinkuista kuvitteellisia pariskuntia, Nukketeatteri Poijun Bette ’Sis’ O’Valley -esityksessä tutustutaan syvän etelän jazz-legendaan ja Taidetta Suomessa -sarjassa Taiteen edistämiskeskuksen valitsemat maakuntien huiput esittäytyvät Cafe Vanhalla. Festivaaliohjelma on täynnä hienoja kaksikkoja: uuden polven laulaja-lauluntekijät Anna Inginmaa ja Laura Moisio, Vuokko Hovatta & Zarkus Poussa, saksofonivirtuoosi Adele Sauroksen ja rumpali Sami Nummelan Tea for Two, vaihtoehtoista popfolkia tarjoileva laulaja Stina Koistisen ja sellisti Juho Kanervon Sagolik, Emma Salokoski & harmonikkataiteilija Johanna Juhola, kansanmusiikkivirtuoosien Emilia Lajusen ja Eero Grundströmin Juuri & Juuri, naisräppärit Rauhatäti ja Pyhä Lehmä sekä ensi kertaa Suomessa esiintyvät itävaltalainen oopperalaulaja Lisa Rombach ja hänen pianistisisarensa Anna Rombach.

Lisäksi festivaalilla nähdään mm. keväällä hienot uudet albuminsa julkaisseet Maritta Kuula ja Tuomo, Suomen drag-huippuihin kuuluva Linnea Von Kattendam, latvialainen laulaja-lauluntekijä Alise Joste, suomalais-saksalais-serbialainen kansanmusiikkikokoonpano  No-one’s land, kanadalainen viuluvirtuoosi Jaron Freeman-Fox, Pietarin Spektaakkeli, tangoyleisönkin hurmannut Yona, suomijazzin uudet huiput Kok Trio ja Mopo, räppäri Gracias, kasaripopin taiturit My First Band, dancerock-yhtye MIAU, indieryhmä Delay Trees, Sarah Kivi & Non-orchestra, ruotsalainen indiepop-yhtye Simian Ghost ja uusia suomenkielisiä kappaleita esittävä Kim Herold Duo. Festivaali päättyy rytmilegenda Jimi Tenorin keikalla Bottalla.

Festivaalin lähtölaukauksena toimii Kuorojen kierros. Tänä vuonna mukana on ennätykselliset 115 kuoroa ja lauluryhmää, eli kierroksella esiintyy yli 2100 laulajaa. Perinteinen yhteiskonsertti pidetään Senaatintorilla torstaina 14.8. klo 19.00, jonka jälkeen kuorot levittäytyvät esiintymään festivaaliravintoloihin ja kaupungille. Kuorojen Kierroksen oma tiedote on luettavissa osoitteessa www.artgoeskapakka.fi/medialle.

Taidenäyttelysarja Tsiigaa esittelee kotimaisia taiteilijoita festivaaliravintoloissa. Tämän vuoden kokonaisuuden on kuratoinut kuvanveistäjä Sakari Kannosto. Suomen kuvanveiston parhaimmistoa esittelevä juhlavuoden näyttely kulkee nimellä Arkipäivän Anarkiaa. Mukana on eri-ikäisiä mestareita, joita yhdistää korkea ammattitaito ja vahva usko perinteisiin, uusiin haasteisiin sekä omaan tekemiseen. Lue Tsiigaa-tiedote: www.artgoeskapakka.fi/medialle.

Tiede on Taidetta -keskustelusarja johdattelee yleisön ajankohtaisten aiheiden äärelle. Tänä vuonna teemoja ovat mm. kantasolututkimus, tietoturvallisuus, köyhyys sekä lasten ja nuorten hyvinvointi. Mukana keskusteluissa ovat mm. psykiatrian erikoislääkäri Ben Furman, tutkimusprofessori Mika Pantzar, akateemikko Irma Thessleff sekä mediatutkija Ulla Järvi. Tiede on Taidetta -tiedote: www.artgoeskapakka.fi/medialle

Ruokasarja Maista Art goes Kapakka esittelee ajankohtaisia teemoja ruoan ympäriltä ja tarjoaa mahtavia makuelämyksiä. Tämän vuoden Maista-sarjan on tuottanut toimittaja ja ruokakirjailija Iina Thieulon. Sarjassa tutustutaan mm. tarinoihin ruokatatuointien takana, olutetiketin suunnitteluun, kasvin kaikkien osien hyödyntämiseen, kreppien ja lettujen eroihin, stadin meijerituotteisiin sekä kuullaan harvinainen yhteishaastattelu Helsingin ravintola-alan suurilta nimiltä Ragni Rissaselta, Katri Hepolammelta ja Asta Nurmilaukakselta. Maista-tiedote: www.artgoeskapakka.fi/medialle

Muotia Art goes Kapakka esittelee kolmatta kertaa kotimaisia muotisuunnittelijoita festivaaliravintoloissa. Mukana ovat yhden kesän puhutuimmista mallistoista Heterophobian lanseerannut vaatesuunnittelija Antti Asplund, ajattomasta viileydestä ja modernista muotokielestä tuttu vaatemerkki RIIVARI, pitkän linjan tuotemerkki ja vaatevalmistaja R-Collection sekä kotimaista suunnittelua esittelevä #muotiratikka, joka kiertää kaupunkia Taiteiden yönä esitellen Helsingin kiinnostavimpia suunnittelijoita ja putiikkeja. Sarjaa kuratoi toimittaja ja Hel Looks -sivuston perustaja Liisa Jokinen.
Muotia-tiedote: www.artgoeskapakka.fi/medialle.
Art goes Kapakka on Helsingin juhlaviikkojen yhteistyöfestivaali. Helsingin juhlaviikot järjestetään 15.-31.8.2014.

Art goes Kapakan yhteistyökumppaneita ovat Nikolai Sinebrychoff, Gancia, Danske Bank MobilePay, Bright, Clear Channel, Heinon Tukku, Suomen Akatemia, Tekes, Duodecim, Artek ja Pianokeskus.
20. ART GOES KAPAKKA 14.-23.8.2014 www.artgoeskapakka.fi
Art goes Kapakka on saattanut yhteen korkeatasoista taidetta ja ihanaa yleisöä festivaaliravintoloissa vuodesta 1995 lähtien. Festivaaliohjelman tavoitteena on tarjota ajankohtainen ja uutta esittelevä ohjelmakokonaisuus. Festivaalin käynnistää vuodesta 1996 asti järjestetty Kuorojen Kierros yhteiskonsertilla. Tiede on Taidetta -keskustelusarja pohtii ajankohtaisia kysymyksiä, Tsiigaa-taidenäyttelysarja avaa ravintolatilat huipputaiteelle, Maista-ruokasarja vie yleisön ainutkertaisten makujen pariin ja Muotia-sarja esittelee kiinnostavia kotimaisia suunnittelijoita festivaaliravintoloissa. Art goes Kapakka jakaa vuosittain Helsinki hauskemmaksi -palkinnon pääkaupungin kulttuurielämää vilkastuttaneelle henkilölle tai yhteisölle.