15.02.2016

Kahdeksastoista Kokkolan Talviharmonikka alkaa sydämellisesti

Kokkolan XVIII Talviharmonikan aloituspäiväksi osuu ystävänpäivä, sunnuntai 14. helmikuuta. Sydämellinen tunnelma on aloituspäivän punainen lanka.

Monipuolisen, korkeatasoisen ja anniltaan runsaan festivaaliviikon aloittaa Ystävänpäivän tanssit Työnväentalolla klo 14. Jalalla saa laittaa koreasti oikein kunnolla, sillä tanssit jatkuvat iltakuuteen. Tahdista vastaa Tanssi-iskelmien takuutanssittaja Esperanza solistinaan Jiri Tammilehto.

Leppoisan Ystävänpäiväillan voi aloittaa käyskentelemällä Kokkolan Matkailuoppaiden johdolla Kokkolan vanhakaupunki Neristanissa. Noin kolmevarttia kestävän kävelyn lomassa oppaat kertovat talvisia tarinoita siitä, kuinka Neristanissa ennen vanhaan elettiin. Kierros päättyy Laivurintalon pihaan, jossa lämmikkeeksi tarjoillaan Laivuringlögiä sekä Hiljan pipareita.

 

Ystävyydellä-konsertti Snellman-salissa

Aloituspäivä huipentuu Snellman-salin huippukonserttiin. Kun baritoni Hannu Ilmolahti, lauluyhtye I.S.K.U. ja säestyksestä vastaava piano-harmonikka-kontrabasso-trio yhdistävät voimansa, on lopputulos monipuolinen, runsas ja valloittava.

Ensimmäisten läpimenoharjoitusten jälkeen tunnelma on katossa ja mieli odottava.

– Konsertti on hyvin monipuolinen, paljon hienoja kappaleita ja herkullisia sovituksia. Vanhoista ja tutuista kappaleistakin on löytynyt aivan uusia puolia. Esimerkiksi ”On suuri sun rantas autius” nousi todella hienoksi, Hannu Ilmolahti tunnelmoi.

Tutun ja tunnelmallisen kansanlaulun rinnalla kuullaan sekä ikivihreitä että uusia kappaleita kaikilla mahdollisilla kokoonpanoilla.

– Ohjelmisto alkaa kuulostaa tosi hyvältä. On jännittävää ja erilaista treenata erilaisilla kokoonpanoilla, kun yleensä I.S.K.U laulaa aina a cappella, I.S.K.U.n tenori ja puhemies Kari Kalliokoski kertoo ja on hyvin tyytyväinen, että Raimo Vertaisen mieleen jäi muhimaan lauluyhtyeen viimevuotinen ystävänpäiväkonsertti.

– Yksi herkkupala on Frank ja Nancy Sinatran tunnetuksi tekemä kappale ”Something stupid”, jonka laulamme nyt ensi kertaa. Suomeksi kappaleen nimi on ”Kuin pieni tyhmä”. Sillä on tosi kiva sovitus ja haitari taustalla tuo kappaleeseen raskalais-argentiinalaista tunnelmaa, Kalliokoski vilauttaa.

– Uudemmista kappaleista täytyy mainita Juha Tapion Kaksi puuta. Siinä esiinnymme kaikki yhdessä, Ilmolahti hehkuttaa.

 

Viikko hyvin käyntiin

Taiteellinen johtaja on aloituspäivän antiin erittäin tyytyväinen.

– Näillä eväillä päästään hyvään vauhtiin. Maanantaina jatketaan perinteisesti Nuorten virtuoosien irrottelulla Konservatoriolla ja tiistaina on laskiaistunnelmaa, lastenkonsertteja ja Kaupunginteatterissa Miehemme Hiidellä. Kannattaa tulla kauempaakin Kokkolaan, Talviharmonikassa on paljon kuultavaa ja koettavaa kaikenikäisille, Raimo Vertainen rohkaisee odottavissa tunnelmissa.

 

Su 14.2. Ystävänpäivä

  • Ystävänpäivän tanssit Työnväentalolla klo 14–18. Liput 13 €.
  • Kokkolaa talvella. Lähtö Mannerheiminaukiolta klo 17. Vapaa pääsy.
  • Ystävyydellä-konsertti Snellman-salissa klo 19. Liput 15 €.

Ma 15.2.

Nuorten virtuoosien irrottelu Keski-Pohjanmaan konservatoriolla klo 18. Vapaa pääsy

Ti 16.2.

Miehemme Hiidellä Kokkolan Kaupunginteatterissa klo 19. Liput 22 € /12 €

Orffin lastenkonsertit Kälviällä ja Lohtajalla, keskiviikkona Hollihaassa. Loppuunmyyty.

Lisätiedot ja koko Kokkolan XVIII Talviharmonikkaviikon ohjelma: www.talviharmonikka.com