26.06.2023

Kaakon Kamarimusiikki käynnistyy ensi viikolla

Ensi tahdit ensi viikolla Haminassa

Kaakon Kamarimusiikin kymmenen konsertin sarja käynnistyy tänä kesänä Haminassa. Sellon mestarikurssilaisten Pieni iltasoitto kuullaan tiistai-iltana Mäntlahden Toivolassa. Keskiviikkona Simeon-salin iltapäiväkonsertissa kuullaan romantiikan sulosäveliä Brahmsilta, Barberilta ja Schumannilta. Iltakonsertissa Johanneksen kirkossa nautitaan ensin kokoelma Tšaikovskin Vuodenajat-teoksesta, jonka jälkeen sokerina pohjalla kuullaan Vivaldin ikisuosikki Neljä vuodenaikaa.

– Olemme vierailleet jo kahteen otteeseen konsertoimassa Haminassa ja hyvä vastaanotto kannusti meitä sijoittamaan nämä ensimmäiset konsertit jälleen Haminaan. Toivomme toki, että haminalaiset löytävät tämän jälkeen sankoin joukon tiensä myös konsertteihimme Virolahdella, toteaa taiteellinen johtaja Jukka Merjanen.

Tiistaina 4.7. kello 18, Pieni iltasoitto, Seurantalo Toivola, Museotie 820, Mäntlahti, vapaa pääsy.

Keskiviikkona 5.7. kello 15.30, Romantiikan aika, Simeon-sali, Pikkuympyräkatu 34, Hamina, 25 €.

Keskiviikkona 5.7. kello 19, Vuodenaikoja, Johanneksen kirkko, Raatihuoneentori 10, Hamina, 25 €.

Peer Gyntin seikkailut ovat taidetta kaikille aisteille

Koko perheen konserttina kuullaan pianosovituksena Edvard Griegin tuttuja säveliä Henrik Ibsenin näytelmään Peer Gynt. Liisa Malmivaaran ja Tuomas Turriagon pianoduon lisäksi konsertissa nähdään virolahtelaisen kuvataiteilija Ulla Laisin digitaalista taidetta. Hän toimii myös konsertissa kertojana.

Ulla Laisin runsas ja värikäs digitaalisten maalausten sarja tulkitsee tarinan eri vaiheita ja tunnelmia. Aamuaurinko nousee kimmeltämään, vuorenpeikot hyppivät villisti ja itämainen tanssi kietoo pauloihinsa.
-Tämä on ollut kiinnostava projekti, josta hyötyvät molemmat osapuolet, Ulla Laisi toteaa.

– Kuva helpottaa musiikin vastaanottamista ja musiikin vaihtelut ohjaavat kuvien liikettä – kaikki aistikanavat ovat käytössä. Konsertti on todella hieno kokonaisvaltainen elämys, joka sopii myös ihan kaikenikäisille kuulijoille.

30 ilmaislippua lapsille Virolahden Musiikkiyhdistyksen juhlavuoden kunniaksi

Virolahden Musiikkiyhdistys haluaa kannustaa lapsia ja nuoria musiikin pariin ja jakaa satavuotisjuhlansa kunniaksi 30 ilmaislippua alle 18-vuotiaille Peer Gyntin seikkailuja -konserttiin. Lippuja saa yhden kappaleen henkilöä kohden, ja niitä voi noutaa Virolahden kirjaston palvelutiskiltä kirjaston aukioloaikoina tiistaista 27.6. lähtien.

Torstaina 6.7. kello 12 Peer Gyntin seikkailuja, Virojoen koulu, Rantatie 9. Liput 10 €.  30 ilmaislippua lapsille ja nuorille Virolahden kirjastosta.

Virolahden konserttisarja päättyy Olkihatun vintille poppiin

Konsertit jatkuvat Virolahdella torstaista eteenpäin eri konserttipaikoissa. Harjun Hovissa kuullaan torstaina sellokurssilaisten loppukonsertti Nuoret solistit sekä perjantai-iltapäivän Aikamatkalla -konsertti. Virolahden kirkko kutsuu torstai-iltana Diandran valloittavan laulumusiikin ystäviä. Klamilan kirkossa kuullaan kaksi konserttia: perjantai-illan Serenadien aika, joka juhlistaa Virolahden Musiikkiyhdistyksen 100-vuotista taivalta ja lauantain iltapäiväkonsertti Ajan virtaa. Tavallista vauhdikkaammat päätöstahdit kajahtavat ilmoille Ravintola Olkihatun vintillä Greatest Hits -konsertissa. Ensimmäistä kertaa saadaan kuulla, miltä Abba, Beatles, Queen ja monet muut popklassikot kuulostavat kamariyhtyeen käsittelyssä. Ennen konserttia ravintolassa on tarjolla konsertin henkeen räätälöity rennon ryhdikäs buffet ennakkovarauksesta.

Torstaina 6.7. kello 15, Nuoret solistit, Harjun Hovi, Katariinankuja 19, Ravijoki, vapaa pääsy.

Torstaina 6.7.  kello 19, Diandra, Virolahden kirkko, Kirkontie 500, 35 €/ 15 €.

Perjantaina 7.7. kello 14, Aikamatkalla, Harjun Hovi, Katariinankuja 19, Ravijoki, 25 €.

Perjantaina 7.7. kello 19, Serenadien aika, Klamilan kyläkirkko, Museotie 1903, Klamila, 25 € (VMY 100 vuotta).

Lauantaina 8.7. kello 14, Ajan virtaa, Klamilan kyläkirkko, Museotie 1903, Klamila, 25 €.

Lauantaina 8.7. kello 19, Greatest Hits, Ravintola Olkihatun vintti, Säkäjärventie 204, Virojoki, 25 €.

Lauantaina 8.7. kel lo 17 Rento ja ryhdikäs buffet Ravintola Olkihatussa, 50 €/hlö, etukäteisvarauksella puhelin 050 3079444.

Liput

Festivaalin lippuja on nyt myynnissä perinteisten myyntikanavien (Lippupiste, Virolahden Bunkkerimuseo) lisäksi myös VisitVirolahden keväällä avatussa uudessa verkkokaupassa www.kauppa.visitvirolahti.fi  Lipunmyynti konserttipaikoilla alkaa aina 1 h ennen konserttien alkua.

Kaakon Kamarimusiikki järjestetään 4.-8.7.2023.

Kaakon kamarimusiikki (kaakkofestival.fi)

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

18.06.2024

Kaakon Kamarimusiikki soi kylien ilmaiskonserteissa

Tänä vuonna Kaakon Kamarimusiikki juhlii kymmenvuotista taivaltaan, mutta suuntaa katseen myös tulevaisuuteen, festivaalin uudistamiseen ja kehittämiseen. Leader Sepran myöntämän EU:n maaseuturahoituksen tuella toteutetaan vuosina 2024-2026 osana festivaalia konserttitapahtumia seudun kylissä yhteistyössä paikallisten järjestäjien kanssa. Kamarimusiikkia…

18.03.2024

Club For Five, oopperaa, kiertue kyliin ja kavioiden kopsetta – Kaakon Kamarimusiikki 10 vuotta

Kymmenen vuotta kamarimusiikkia kaakossa Ensimmäinen Kaakon Kamarimusiikki soi heinäkuussa 2014 Virolahdella. Aika on rientänyt siivillä ja nyt on festivaalin 10-vuotisjuhlan aika. – Vuosi on erityinen. Iloitsemme siitä, että olemme saavuttaneet tämän hienon merkkipaalun ja olemme…