04.07.2023

Kaakon Kamarimusiikki käynnistyi

Iloisia jälleennäkemisiä

Kaakon Kamarimusiikin harjoitukset käynnistyivät maanantaina täydellä teholla Harjun oppimiskeskuksessa. Aiemmilta vuosilta tuttu taiteilijajoukko on kokoontunut vuoden tauon jälkeen yhteen ja jälleennäkemiset ovat iloisia. – Musiikki yhdessä hyvien ystävien kanssa ja tämä upea ympäristö. Tänne on aina ilo palata, toteavat kuin yhdestä suusta sellisti Samuli Peltonen ja viulisti Petteri Iivonen harjoitussessionsa keskeltä. Nuottitelineeltä löytyy Ravelin Sonaatti viululle ja sellolle, joka esitetään lauantaina 8.7. kello 14 Klamilan kirkon konsertissa Ajan virtaa. Petteri Iivonen on saapunut Harjuun Pariisista, missä hän on tiiviisti työskennellyt koko kauden legendaarisen Opéra National de Paris -orkesterin konserttimestarina. Samuli Peltonen puolestaan työskentelee Suomen Kansallisoopperan orkesterin soolosellistinä.

Kaakon Kamarimusiikin monet taiteilijat saapuvat Virolahdelle maailman eri kolkilta. Kaukaisin lienee viulisti, musiikin tohtori Jaso Sasaki, joka tällä hetkellä asuu ja työskentelee Australiassa. Alttoviulisti Kirsikka de Leval Jezierski ja kontrabasisti Maria Krykov työskentelevät molemmat Berliinissä, Jezierski Deutsche Operin sooloalttoviulistina ja Krykov Konzerthaus -orkesterin äänenjohtajana. Kansainvälistä uraa tekevien muusikoiden lisäksi konserteissa on lukuisia tuttuja kasvoja Suomen eturivin orkestereista. Taiteellinen johtaja, Suomen kansallisoopperan orkesterin konserttimestari Jukka Merjanen luotsaa vankalla kokemuksella huipputaiteilijoiden joukkoa. – Yhdessä luomme ja koemme mieleenpainuvia ja unohtumattomia elämyksiä. Näiden vuosien varrella tänne on muodostunut oma vetovoimainen Kaakon henki, joka saa tämän joukon toistuvasti palaamaan festivaalillemme, Merjanen toteaa.

Musiikki soi vain sisätiloissa

Monen viikon mittainen hellejakso päättyi samalla hetkellä, kun ensimmäiset muusikot saapuivat majapaikkaansa Harjun oppimiskeskukseen aloittamaan festivaalia edeltävää harjoitusjaksoaan. – Kesämyrskyt eivät onneksi meitä haittaa, sillä ohjelmassa ei ole tänä vuonna ollenkaan ulkolavalla soitettavia puistokonsertteja. Kaikki konsertit soitetaan sisätiloissa, muistuttaa toiminnanjohtaja Siru Ahopelto. Konserttimiljööt ovatkin toinen toistaan viehättävämpiä: musiikki kaikuu mm. tunnelmallisessa Klamilan kyläkirkossa, Harjun Hovin historiaa huokuvassa päärakennuksessa kuin entisellä navetan vintilläkin Ravintola Olkihatussa.

Lippuja löytyy vielä kaikkiin konsertteihin

Lipunmyynti on vilkastunut mukavasti tapahtuman lähestyessä, mutta kaikkiin konsertteihin on vielä lippuja saatavilla ovimyynnistäkin, joka alkaa aina tuntia ennen konsertin alkua. Etukäteen hankittu lippu toki takaa konserttiin pääsyn varmimmin.  Festivaalin lippuja myyvät verkossa Lippupiste ja VisitVirolahden Johku-verkkokauppa. Paikallisena ennakkomyyntipisteenä toimiva Virolahden Bunkkerimuseo on avoinna joka päivä kello 10-18.

Kaakon Kamarimusiikki järjestetään 4.-8.7.2023.

http://www.kaakkofestival.fi/

https://www.facebook.com/kaakonkamarimusiikki

https://www.instagram.com/kaakonkamarimusiikki/

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

18.03.2024

Club For Five, oopperaa, kiertue kyliin ja kavioiden kopsetta – Kaakon Kamarimusiikki 10 vuotta

Kymmenen vuotta kamarimusiikkia kaakossa Ensimmäinen Kaakon Kamarimusiikki soi heinäkuussa 2014 Virolahdella. Aika on rientänyt siivillä ja nyt on festivaalin 10-vuotisjuhlan aika. – Vuosi on erityinen. Iloitsemme siitä, että olemme saavuttaneet tämän hienon merkkipaalun ja olemme…