21.05.2012

Jyväskylän Kesästä nautitaan koko perheen voimin

Kaupunkifestivaali tarjoaa kulttuuria kaikille perheen pienimmistä alkaen. Lasten Kesässä viihdytään teatterin, musiikin ja työpajojen parissa. Kouluikäisille elämyksiä tarjoavat sirkus ja Payback Jam. Uusia taitoja on mahdollista opetella sirkuskoulussa.

Teatteriryhmä Pikkiriin näytelmä Kun äidistä tuli leijona kertoo tytöstä, joka päättää muuttaa pois kotoa, koska sinne on muuttanut leijona.
>>Mäki-Matin perhepuisto, ke 11.7. ja pe 13.7. klo 16.

Teatteri Rollon Hukkareissu kertoo kolmesta eläkeläisestä, joiden matkasta konserttiin uhkaa muodostua hukkareissu, koska esiintyjät ovat kateissa. Reippaat eläkeläiset päättävätkin pelastaa tilanteen järjestämällä oman konsertin.
>>Mäki-Matin perhepuisto, to 12.7. klo 16 ja pe 13.7. klo 10.

Musisoivat kaverukset Poppi-koira ja Swengi-kissa vievät hauskoilla lauluillaan lapset musiikkimatkalle, joka tempaa aikuisetkin mukaansa.
>>Mäki-Matin perhepuisto, to 12.7. klo 10.

Lastenmusiikkiorkesteri Orffit lennähtää Lasten Kesään ja tuo mukanaan hulvatonta meininkiä niin perheen pienimmille kuin vähän isommillekin.
>>Mäki-Matin perhepuisto, la 14.7. klo 10 ja klo 16.

Sirkus Aikamoisen Aisti on sirkusta parhaimmillaan: jongleerausta, heittovoltteja, Cyr-renkaita ja akrobatiaa. Euroopan lupaavimpien uusien sirkusprojektien joukkoon valitun Sirkus Aikamoisen esitys soveltuu yli 7-vuotiaille.
>>Jyväskylän Kaupunginteatteri, Suuri näyttämö la 14.7. klo 19.

Ennennäkemättömän vapaa ja improvisoitu Payback Jam tarjoaa loistobändit, viileät DJ:t ja katutanssin huiput. Elävän musiikin ja tanssin monimuotoisuus koukuttaa, kun Soul Valpio yhtyeineen ja jamien oma housebändi Payback Massive Orchestra tarjoilevat rytmejä aina funkista jazziin ja hiphopista souliin.
>>Aalto-Sali, la 14.7. klo 15–21.

Omia sirkustaitojaan voi puolestaan kokeilla Tanssiteatteri Hurjaruuthin järjestämässä leikkimielisessä sirkuskoulussa ammattilaisten opastuksella. Kolmipäiväisen leirin aikana opitaan perusasioita akrobatiasta, jongleerauksesta ja tasapainoilusta. Tarjolla on kaksi ryhmää 4–6-vuotiaille ja yksi ryhmä 7–10-vuotiaille. Kuhunkin ryhmään mahtuu 20 lasta.
>>Jyväskylän kaupunginkirjasto, Kansalaisopiston liikuntasali ke 11.7. – pe 13.7.

Etusivu