09.07.2012

Jyväskylän Kesässä kaksi kantaesitystä ja kaksi Suomen ensi-iltaa

Kuusipäiväinen Jyväskylän Kesä –kaupunkifestivaali pyörähtää käyntiin huomenna tiistaina 10.7. Festivaaliviikon aikana nähdään tänä vuonna kaksi kantaesitystä ja kaksi ensi kertaa Suomessa esitettävää teosta.

Espanjalaisen naamioteatteri Kulunka Teatron André ja Dorine kertoo vanhenevasta pariskunnasta, joista toinen sairastuu Alzheimerin tautiin. Sanattomasti tulkitussa teoksessa jokainen liike ja ele on suunniteltu palvelemaan tarinaa. Jyväskylän Kesässä nähtävät (12. ja 13.7.) kaksi esitystä ovat samalla tämän maailmalla palkitun teoksen ensiesityksiä Suomessa.

Paikallisen Circus Uusi Maailman uusin teos Kerrostalo kantaesitetään Jyväskylän Kesässä. Nykysirkusteoksessa arjen ja unen todellisuus sekoittuvat, kun kerrostalolaiset joutuvat valveen ja unen risteymään. Teoksesta nähdään festivaaleilla kolme esitystä (13., 14. ja 15.7.).

Kotimaisen ensi-iltansa (14.7.) saa myös Sirkus Aikamoisen teos Pluto Crazy, joka on iloista, leikkisää ja elämyksellistä nykysirkusta. Xircus Xantin tuottamaa teosta on esitetty alkukesän aikana menestyksekkäästi Norjassa ja Ruotsissa.

Jyväskylän Kesässä nähtävä esitys jäänee teoksen ainoaksi esityskerraksi Suomessa.

Lisäksi Lasten Kesässä kantaesityksensä saa paikallisen Teatteriryhmä Pikkiriin teos Kun äidistä tuli leijona. Kahtena päivänä (11. ja 13.7.) nähtävä esitys on näytelmä tytöstä, joka päättää muuttaa pois kotoa, koska sinne on muuttanut leijona.

Jyväskylän Kesä –kaupunkifestivaali 10. – 15.7.2012

Etusivu