30.06.2009

Jyväskylän Kesässä Hyde Park – puhetta ahneudesta

Ahneus on yksi seitsemästä kuolemansynnistä. Sitä on aseteltu ennen muuta hyväosaisten harteille. Mutta voiko sivistynyt ihminen olla ahne? Missä menevät ahneuden rajat? Entä arvot ja moraali? Tarvitaanko moraalisääntöjä?

Jyväskylän 54. Kesää vietetään 7.-12.7.2009. Kaupunkifestivaalin puheohjelmassa on tänä kesänä Hyde Park, jossa puhutaan ahneudesta ja sen monista ilmenemismuodoista. Päivittäin keskiviikosta perjantaihin 8.-10.7. kirkkopuistossa, Kilpisenkadun ja Kauppakadun kulmauksessa on Hyde Park klo 13.30. Siellä keskustellaan aiheesta sen eri näkökulmista. Alustaja käyttää ensin valmistellun puheenvuoron päivän aiheesta ja sen jälkeen sana on vapaa. Yleisöltä toivotaan kommentteja ja aktiivista osallistumista.
Alustuspuheenvuoroja käyttävät keskiviikkona kirjailija Virpi Hämeen-Anttila, torstaina kirjailija, sadunkertoja Wilson Kirva, opiskelija Jassin Rezai, projektityötekijä Paul Abbey, pääsihteeri Heikki Huttunen ja lehtori ja tutkijatohtori Miikka Pyykkönen. Perjantaina alustuksen pitää professori Taneli Kukkonen.

Jyväskylän Kesän Hyde Park – Puhetta ahneudesta järjestetään yhteistyössä Jyväskylän yliopiston Historian ja Etnologian laitoksen, YLE Keski-Suomen ja Valtakunnallisten Kirkkopäivien kanssa. Sateen sattuessa Hyde Park siirtyy Jyväskylän kaupungintalon juhlasaliin.

Elokuussa pidettävien valtakunnallisten Kirkkopäivien aikana 21.-23.8. sama teema jatkuu. Silloin pohditaan muun muassa ahneutta kuolemansyntinä.
Alla Hyde Parkin ohjelma.

Muutokset mahdollisia.

HYDE PARK
Paikka: Jyväskylän Kirkkopuisto. Sateen sattuessa Jyväskylän kaupungintalon juhlasali.
Ajankohdat:
Jyväskylän Kesä 8. – 10.7.2009 klo 13.30
Valtakunnalliset kirkkopäivät Jyväskylässä 21. – 23.8.2009 klo 13.30

PUHETTA AHNEUDESTA:

Ke 8.7. klo 13.30
Voiko sivistynyt ihminen olla ahne?
Kirjailija Virpi Hämeen-Anttila
– kommenttipuheenvuorot yleisöltä
– juontaja: Annamaija Manninen, lehtori, Jyväskylän yliopisto

To 9.7. klo 13.30 Asenteet uussuomalaisia kohtaan kovenevat – onko kyse ahneudesta?
Juoksija, kirjailija, sadunkertoja Wilson Kirva , opiskelija Jassin Rezai, projektityötekijä Paul Abbey, pääsihteeri Heikki Huttunen ja lehtori ja tutkijatohtori Miikka Pyykkönen
– eteläafrikkalaista musiikkia
– juontaja: Annamaija Manninen, lehtori, Jyväskylän yliopisto

Pe 10.7. klo 13.30 Missä menevät ahneuden rajat?
Professori Taneli Kukkonen
– kommenttipuheenvuorot yleisöltä
– juontaja: Annamaija Manninen, lehtori, Jyväskylän yliopisto

Hyde Park – Puhetta Ahneudesta järjestäjät:
Jyväskylän Kesä, Jyväskylän Yliopiston Historian ja Etnologian laitos/Monikulttuurisuus ja vuorovaikutus-osaamiskeskus, Valtakunnalliset Kirkkopäivät ja YLE Keski-Suomi.

Etusivu