09.04.2010

Jyväskylän Kesässä Avaruuskesä lapsille

Lasten Avaruuskesä Mäki-Matin perhepuistossa

Jyväskylän Kesässä on 14.-18.7. ohjelmaa koko perheelle. Mäki-Matin perhepuisto muuttuu tänä vuonna Avaruuspuistoksi, jossa pienet astronautit, kosmonautit ja taikonautit voivat kirmata.

Puistossa tapahtuu joka päivä jotakin. Ohjattuja satuhetkiä, työpajoja lapsille ja jännittäviä esityksiä sirkusteltassa. Skidisti -elokuvissa seikkailevat Kosminen kulkuri ja Supermään. Lasten Kesän avajaisissa esiintyy lastenorkesteri Loiskis, joka on säveltänyt uusia Avaruuslauluja. Yleisö saa päättää mikä niistä on se oikea ja paras Avaruuslaulu.

Arabian jänis ja Kuulento Tampereelta

Tanssiteatteri MD tuo Kesään riemastuttavan yksinäytöksisen lastenoopperan Arabian jänis, jossa loikitaan korvat heiluen ja tehdään jänismäisiä asioita. Koreografia on Samuli Roinisen ja libretto Sinikka Nopolan.

Nukketeatteri Mukamakselta nähdään kaksi teosta: Mansi Styczin ohjaama vanhaan kansansatuun pohjautuva Oppipoika ja Josef Kroftan Kuulento. Tapahtumarikas Kuulento on tehty yhteistyössä prahalaisen Drakteatterin kanssa.

Avaruusromua ja Vauvasanataidetta

Avaruusromua esityksessä pidetään lystiä luvan kanssa. Mukana ovat taikuri Tapio Salomaa sekä Jussi Siukonen ja Timo Lievemaa eläinaiheisine lastenlauluineen, joissa tavataan muun muassa Pastapossu ja Pingviini Paavo. Eppu Nuotion kirjoittamassa ja ohjaamassa sadussa kirmailee puolestaan Maami Mustikka ja sirkusteltassa viihdyttää Tätitrio musisoiden ja maalaten. Perheen pienimmille ammennetaan vauvasanataidetta ja runoleikkejä Runotuulet ja Runosiivet esityksissä yhdessä vanhempien ja isovanhempien kanssa.

Aarteenetsintää

Parasta on kuitenkin se, että puistoon saa tulla ja siellä saa olla ihan vaan tavallisen rennosti, ilman mitään turhaa hötkyilyä tai kiirettä. Voit syödä herkullisia piknik-eväitä, kuunnella satuja ja nauttia musiikista, elokuvista ja tanssista. Festivaaliviikko huipentuu sunnuntaina koko perheen Avaruusseikkailuun ja Aarteenetsintään.

Koko perheen ohjelmasta on aiemmin julkistettu Watti Valopää ja kadonnut hehku sekä Killerissä, Laajavuoren metsässä seikkaileva Teatterikoneen Ronja Ryövärintytär.

KAUPUNKIFESTIVAALI JYVÄSKYLÄN 55. KESÄ 13.-18.7.2010
Linda Tillery and the Cultural Heritage Choir (USA) ja lauluyhtye Rajaton, Yasmin Levy (Israel), Mimbre (UK), Cedric Watson & Bijou Creole (USA), Farmers Market (Norway), Okidok (Belgia), Paolo Nani (Italy), Tokyo Philharmonic Chorus (Japan), Vuokko Hovatta, J. Karjalainen Polkabilly Rebels, Belle Who ja Anna Puu, Ulla Tapaninen & Nasevat kurtut, Watti Valopää, Teatterikone: Ronja Ryövärintytär…

Etusivu