14.07.2014

Jyväskylän Kesässä 22 000 kävijää

Kaupunkifestivaali Jyväskylän Kesä järjestettiin 59. kerran 8.−13.7.2014. Festivaalilla vieraili arviolta 22 000 kävijää. Maksullisiin esityksiin osallistui noin 8000 henkeä. 

– Kävijämäärätavoite saavutettiin. Yksitoista tapahtumaamme oli täysin tai lähes kokonaan loppuunmyytyjä, sanoo Jyväskylän Kesän toiminnanjohtaja Tanja Rasi.

Jyväskylän Kesän avajaiskonsertissa umpitäysi sali yleisöä todisti lumoavan tähtitanssija Minna Tervamäen ja huikean haitaristivelho Kimmo Pohjosen ainutlaatuista teosta Bright Shadow. Aplodeista ei ollut tulla loppua tämän huikean teoksen päätyttyä. Myös sanattoman teatterin maailmantähdille BP Zoomille, Thomas Moncktonille ja Mat Ricardolle osoitettiin suosiota osin seisovin aplodein. Jyväskylän Kesä on saavuttanut sanattoman teatterin osalta uskollisten kävijöiden joukon eri puolelta Suomea. 

Yleisön suosikkeja olivat lisäksi konsertit Kuokkalan ja Toivakan kirkoissa sekä päätöskonsertti Juurikkasaaressa. Telttaesiintyjien suurimmat yleisöt keräsivät Kimmo ja Saana Pohjosen show, HERD ja Aili Ikonen, Maarit ja Dumari ja Spuget. Maailmanmusiikin vierailijat Melech Mechaya, Etran Finatawa ja Everest Nepal Cultural Group toivat väriä ohjelmistoon.

Myös tänä vuonna yleisö oli liikkeellä myöhään. Runsas 1/3 kaikista pääsylipuista myytiin vasta festivaaliviikon aikana.

Lasten Kesän ohjelmatarjonta oli runsas ja saavutti hyvin yleisön. Lasten Kesässä vieraili noin 3000 kävijää. Oikokatua oli maalamassa Lasten Kesän avajaispäivänä huikeat 400 lasta.

Jyväskylän Kesän tapahtumayhteistyökumppanin, Finnconin, kävijämäärä on arviolta 3000 henkeä.

Seuraava Jyväskylän Kesä järjestetään 7.−12.7.2015 ja silloin tapahtuma täyttää 60 vuotta.

www.jyvaskylankesa.fi