12.07.2017

Jyväskylän Kesässä 17 900 kävijää

Kaupunkifestivaali Jyväskylän Kesä järjestettiin 62. kerran 5.–11.7.2017.

Festivaalilla vieraili arviolta 17 900 kävijää, ohjelmaa oli noin 130 tuntia ja esiintyjiä yhteensä noin 220. Maksullisiin esityksiin osallistui noin 8 400 henkilöä. Näistä Kesäkadun maksullisiin esityksiin saapui noin

200 kävijää. Jyväskylän Kesän Neulefestivaalien kävijämääri oli hienosti 4 000.

 

Kesässä kelit paranivat päivä päivältä

Siinä missä Jyväskylän Kesä on monitaidefestivaali, myös sen kelit olivat hyvin moninaiset. Kesä alkoi lähes talvisista, plus kahdeksan asteen lämmöistä ja kiri loppua kohden lähelle hellelukuja. Kelit mahdollistivat Kompassin päivittäisen ilmaisohjelman järjestämisen ulkona.

 

12 loppuunmyytyjä ohjelmaa

Jyväskylän Kesän avajaiskonsertissa täysi sali todisti a cappella -yhtye The Real Groupin esiintymistä. Yhtye ei viihdyttänyt vain taidokkaalla laulullaan vaan nauratti yleisöä myös hauskoilla välispiikeillä.

Kesän ohjelmasta loppuunmyydyiksi tulivat Thomas Moncktonin Only Bones esitykset (3 kpl), Familie Flözin Hotel Paradiso, Naisen tila -tapahtuma, TaidePiilon neljä pajaa Mäki-Matin perhepuistossa (Hyväskylän-karkkitehtuuri ja Kakkuja ja krumeluureja), Dixie Harlemin & Jonna Ortjun keikka Popparissa ja Johanna Förstin keikka Kapun klubilla.

Myös Thomas Moncktonin workshop tuli täyteen.

Monen muunkin tapahtuman yleisömäärä lähenteli maksimiaan. Näin esimerkiksi Joose Keskitalon, Tomi Metsäkedon ja Maria Ylipään osalta.

Myös Semmareiden keikalle vaelsi huikea lähes 900-päinen yleisö.

Semmarit-faneja viihdytti mieskuoron ohella lavalla piipahtanut Johanna Försti ja nuori biketrial-taituri Eemeli Kanervo.

Teltan keikoille osallistui noin 3 300 katsojaa, teatteria seurasi 1 300 katsojaa ja muissa konserteissa kävi noin 3 200 katsojaa. Mäki-Matin perhepuiston lasten ohjelmaan osallistui noin 1 400 kävijää, joka oli noin 400 kävijän kasvu viime vuoteen.

Aiempien vuosien tapaan lipunmyynti kävi kuumimpana festivaaliviikolla.

Jyväskylän Kesällä näyttää olevan vakiintunut kävijämäärä vuodesta toiseen ja jopa lippujen myyntivauhti pysyy jatkuvasti samana.

Lopulliset luvut festivaalin taloudesta tarkentuvat elokuun lopulla.

www.jyvaskylankesa.fi