29.04.2020

Jyväskylän Kesä toteutuu heinäkuussa – festivaalia varten kehitetään uusi suoratoistoalusta

Jyväskylän Kesän 65-vuotinen yhtäjaksoinen tarina jatkuu koronaviruksesta huolimatta. Festivaalia varten rakennetaan täysin uusi suoratoistoalusta, joka mahdollistaa festivaalin toteuttamisen alkuperäisellä festivaaliviikolla 1.7. alkaen.

Tapahtuma-alustaa kehitetään yhdessä jyväskyläläisen tapahtumamyyntipalvelu Liveton kanssa. Tarkoituksena on rakentaa täysin uusi palvelu, jota voidaan hyödyntää tapahtumien toteutuksessa myös tulevina vuosina perinteisten yleisötapahtumien rinnalla. Lisäksi Jyväskylän Kesä siirtyy radioon. Radiokumppanina on toukokuussa lähetyksensä aloittava Radio Keskisuomalainen.

– Jyväskylän Kesä on läpi historiansa ollut edelläkävijä myös uuden teknologian esittelyssä. Siinä missä vuonna 1960 tutustutimme konserteissamme yleisöä stereo-äänentoistoon, on meillä nyt hyvä tilaisuus kirittää festivaalimme 2020-luvulle. Tämän vuoden toteutuksessa hyödynnämme sekä nettisivuillemme rakennettavaa striimausalustaa että radio-ohjelmistoa, joka mahdollistaa festivaalille osallistumisen myös ilman älylaitteita ja internet-yhteyttä, sanoo festivaalin toiminnanjohtaja Kyösti Ylikulju.

Etänä toteutuvan festivaalin lisäksi Jyväskylän Kesän suuria konsertteja siirretään loppuvuoteen. Yhteensä luvassa on kokonaisen viikon verran ohjelmaa.

Tämän vuoden ympäristöteema jatkuu myös vuonna 2021. Ympäristöteemainen puheohjelma toteutetaan yhteistyössä Jyväskylän yliopiston WISDOM-resurssiviisausyhteisön kanssa. Lisäksi tämän vuoden ohjelmassa näkyy erityisesti festivaalin 65-vuotisjuhla.

Tällä hetkellä ohjelmiston suunnittelu on kovassa vauhdissa. Kerromme tarkemmin sekä festivaaliviikon uudesta ohjelmasta että syksyn konserteista toukokuun aikana.

– Haluamme tukea kulttuurikenttää ja taiteilijoita toteuttamalla festivaalin ohjelmistoa vaikeasta tilanteesta huolimatta, Ylikulju tiivistää.

Lippuja ostaneiden on mahdollista saada rahansa takaisin, mikäli esityksiä peruuntuu tai siirtyy. Jyväskylän Kesä on yhteydessä lipun ostaneisiin, kun festivaalin uusi ohjelma ja aikataulu varmistuvat.

Jyväskylän Kesä on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty kulttuurifestivaali, joka viettää tänä vuonna 65-vuotisjuhlaansa. Viime vuonna Jyväskylän Kesä keräsi yhteensä noin 32 000 kävijää.

Viikon kestävän monitaidefestivaalin ohjelmaan kuuluu esimerkiksi musiikkia popista klassiseen sekä teatteria, elokuvia ja puheohjelmaa. Tänä vuonna festivaalin ohjelmaan on kiinnitetty mm. Iiro Rantala, Timo Lassy ja Teppo Mäkynen, 22-Pistepirkko, Ruusut ja M.A. Nummisen Uusrahvaanomainen Jatsiorkesteri.