14.04.2022

Jyväskylän Kesän ohjelma täydentyy: Saara Aalto, Anneli Saaristo ja Pariisin Kevät

Jyväskylän Kesän 6.–12.7. ohjelmisto täydentyy. Jyväskylän yliopiston päärakennuksella nähdään kansainvälisestä laulukilpailumenestyksestään tunnettu Saara Aalto ja monipuolinen tulkitsija Anneli Saaristo. Lisäksi kuullaan uusia tulkintoja rakastetuista Georg Malmsténin lastenlauluista. Puistojuhlien esiintyjäkattaus täydentyy Pariisin Kevät -yhtyeellä.

Saara Aalto on monelle tuttu menestyksestään laulukilpailuissa, kuten The Voice of Finland 2012 ja The X Factor UK 2016. Kilpailemisen lisäksi Aalto on ehtinyt tehdä paljon muutakin: hän on julkaissut seitsemän levyä, edustanut Suomea Euroviisuissa, antanut äänensä Disneyn Frozen-elokuvan Annalle, keikkaillut ympäri maailmaa ja esiintynyt Andrea Boccellin, Jose Carrerasin ja Adam Lambertin kanssa.

Jyväskylän Kesään Saara Aalto tuo päivitetyn version konsertistaan, jota hän esitti kiertueellaan Iso-Britanniassa vuonna 2019. Konsertissa kuullaan uusin, akustisin sovituksin sekä Aallon omia kappaleita että hänen suosikkikappaleitaan X Factorista, musikaaleista ja elokuvista. Pääosassa Jyväskylän yliopiston päärakennuksella kuultavassa konsertissa on Saara Aallon upea lauluääni.

Yliopiston päärakennuksella nähdään myös tyylillisesti monipuolisesta ohjelmistostaan tunnettu Anneli Saaristo. Suurelle yleisölle Saariston levytyksistä tunnetuin lienee kappale La dolce vita, jolla hän edusti Suomea vuoden 1989 Euroviisuissa ja sijoittui loppukilpailussa seitsemännelle sijalle. Se on edelleen kaikkien aikojen paras sijoitus suomenkielisellä esityksellä.

Anneli Saaristo esiintyy Jyväskylän Kesässä kapellimestari Lasse Hirven orkesterin kanssa. Orkesterikokoonpano mahdollistaa myös sellaisten kappaleiden esittämisen, joita Saariston konserteissa ei aina kuulla. Saaristo on koostanut Jyväskylän Kesän konserttinsa paitsi suurimmista hiteistään, myös harvemmin kuulluista, taiteilijalle itselleen tärkeistä kappaleista. Kappaleiden välissä Saaristoa haastattelee pitkän linjan musiikkitoimittaja Tarja Närhi.

Säveltäjä, sanoittaja ja muusikko Georg Malmsténin syntymästä tulee tänä kesänä kuluneeksi 120 vuotta. Malmsténin kynästä ovat lähtöisin monet rakastetut lastenlaulut, kuten Mikki Hiiri-laulut, Lasten liikennelaulu, Hyljätty nukke ja Karhunpoika sairastaa.

Tuotteliaan taiteilijan laulut ovat eläneet läpi vuosikymmenten. Niitä juhlistetaan Jyväskylän Kesässä Lastenmusiikkiorkesteri Loiskiksen konsertissa, jonka solisteina nähdään Arja Koriseva ja Aki Hietala.

Pariisin Kevät täydentää Puistojuhlien perjantain

Arto Tuunelan sooloprojektista kokonaiseksi yhtyeeksi kasvanut Pariisin Kevät on ehtinyt julkaista jo seitsemän albumia. Yhtyeen suosiosta todistavat kulta- ja platinalevyt, joita molempia on kertynyt kaksin kappalein. Pariisin Kevät nähdään Puistojuhlissa perjantaina 8.7.

Georg Malmstén 120 vuotiskonsertti: Arja Koriseva, Aki Hietala ja Loiskis
Torstaina 7.7. kello 15 Jyväskylän yliopiston päärakennuksen juhlasalissa
Liput: 28/24/20 €

Saara Aalto
Maanantaina 11.7. kello 18 Jyväskylän yliopiston päärakennuksen juhlasalissa
Liput: Alakatsomo: 42/38/28 €, yläkatsomo 36/32/21 €

Päätöskonsertti: Anneli Saaristo
Tiistaina 12.7. kello 18 Jyväskylän yliopiston päärakennuksen juhlasalissa
Liput: Alakatsomo 42/38/28 €, yläkatsomo 36/32/21 €

 

Puistojuhlat 2022

Torstaina 7.7.
J. Karjalainen, Yona, Arppa, Lyyti

Perjantaina 8.7.
Chisu, Pariisin Kevät, Jesse Markin, Pambikallio, Malla, Louie Blue

Liput: 2 päivää 85/59 €, 1 päivä 46/32 €

Lipunmyynti konsertteihin alkaa tänään 14.4. kello 14 Jyväskylän Kesän verkkokaupassa. Puistojuhlien liput ovat myynnissä Jyväskylän Kesän ja Puistojuhlien verkkosivuilla sekä Lippupisteen myyntikanavissa.

Jyväskylän Kesä on Pohjoismaiden vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty kulttuurifestivaali, joka järjestetään tänä vuonna jo 67. kertaa 6.–12.7. Festivaalin vuosittain vaihtuva teema on tänä vuonna liike. Monitaidefestivaalin ohjelmisto koostuu mm. kevyestä ja klassisesta musiikista, esittävästä taiteesta, kuvataiteesta, koko perheen ohjelmasta sekä laadukkaasta puheohjelmasta. Tutustu Jyväskylän Kesän koko ohjelmistoon: www.jyvaskylankesa.fi.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

12.07.2023

Jyväskylän Kesä 5.–11.7. keräsi 33 000 kävijää – lipunmyynti ennätysvilkasta!

Tiistaina päättynyt Jyväskylän Kesä -festivaali kokosi festivaaliviikon tapahtumien ääreen yhteensä 33 000 kävijää. Tänä vuonna 68. kertaa yhtäjaksoisesti järjestetty festivaali teki lipunmyyntiennätyksensä. Puistofestivaali Puistojuhlat keräsi ennätysyleisön. Festivaaliviikon teema oli toivo. Teema läpileikkasi koko festivaaliohjelmaa –…