11.07.2018

Jyväskylän Kesän Neulefestarit oli menestys – kävijöitä lähes 6 000

Kolmatta kertaa järjestetyt Jyväskylän Kesän Neulefestarit oli jälleen menestys. Yhä kansainvälisemmäksi kehittynyt tapahtuma keräsi ennätysmäärän osallistujia; kaikkiaan lähes 6 000 kävijää vieraili heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna festareiden eri tapahtumissa. – Olemme ällistyneitä ja kiitollisia huikeasta kävijämäärästä, saamastamme hyvästä palautteesta ja hienosta festarifiiliksestä, taiteellinen johtaja ja lankakauppa TitiTyyn yrittäjä Tiina Huhtaniemi iloitsee. Jyväskylän Kesän Neulefestarit järjestettiin Jyväskylän Kesä -festivaalin ja lankakauppa TitiTyyn yhteistyönä. Tapahtuman keskipisteenä toimi Toivolan Vanha Piha.

Neulefestareiden ohjelmassa oli erilaisia kursseja, luentoja, kaksipäiväiset lankamarkkinat, risteily sekä illanviettoja. Ihmiset viihtyivät Toivolan Vanhalla Pihalla, joka toimi uuden Love Local Brands Bar & Cafen myötä loistavasti.

– Paikalla oli paljon vieraita, jotka kiertävät vastaavia festareita esimerkiksi New Yorkissa, Berliinissä ja Lontoossa niin opettamassa kuin vieraina. Heiltä saamamme ylitsevuotavan tyytyväinen palaute auttaa meitä kehittämään tapahtumaamme myös jatkossa, Huhtaniemi lupaa. – Oli myös mahtavaa kuulla myyjiltä, että kauppa kävi kaikilla äärettömän hyvin. Tämä kertoo taas siitä, että enemmän on enemmän kaikille. Ajatus siitä, että saman alan yritykset kilpailevat keskenään on vanha eikä vie mitään eteenpäin. Yhteistyö luo toimivaa heimokulttuuria ja pitää markkinoita yllä.

Jyväskylän Kesän toiminnanjohtaja Kyösti Ylikulju on myös tyytyväinen kaupunkifestivaalinsa hieman erikoiseen alatapahtumaan. – Yhteistyö Neulefestareiden kanssa on ollut innostavaa ja antanut ideoita myös koko Jyväskylän Kesän ohjelmiston kehittämiseen. On mukava huomata, miten neulominen ja muuhun festivaaliohjelmaan osallistuminen lähenevät vuosi vuodelta.

– Meille tärkeintä on ainutkertaisten elämysten tarjoaminen kävijöillemme ja näyttääkin siltä, että onnistuimme tavoittessamme hienosti, Neulefestareiden tuottaja Eveliina Eronen kommentoi ylpeänä. – Tälläisen tapahtuman näkyvyys somessa on käsittämätöntä. Vaikka paineet ensi vuodelle ovat taas korkealla, ollaan suunnitelmien kanssa jo melko pitkällä, Eronen vihjailee innokkaana. – Olemme äärimmäisen onnellisia myös isosta joukosta sitoutuneita vapaaehtoisia, jotka olivat osana tapahtuman onnistumisessa.