15.06.2012

Jyväskylän Kesän ”Mitä noi tekee?!” -katuohjelma

Kävelykadyn Kompassilla luvassa on katuteatteria, sirkusta, hip hoppia, breakdan-cea, streetiä, kansantanssia, musiikkia sekä paljon muuta ainutlaatuista ohjelmaa.

Jyväskylän Kesä –festivaali ilahduttaa jälleen kaupunkilaisia maksuttomalla Mitä noi tekee?! –katuohjel-mallaan 10. – 14.7. Mukana ovat uunituoreen ”Freud, Marx ja kansantanssi” –väitöskirjansa luoneet perinnetohtorit Impi ja Lempi, jotka kierrättävät yleisöä humoristisesti Jyväskylän kuuluisimmissa nähtä-vyyksissä ja kertovat niistä tarinoita.

Jyväskyläläinen Isottaret on puolestaan iloinen ja persoonallinen kansantanssiryhmä. Heidän teoksensa Kretonkiputiikki kertoo eräästä päivästä naisen elämässä ja siitä, mitä tapahtuu, kun joukko naisia yrittää myydä vanhat roinansa, pitää yllä sosiaalisia suhteitaan ja samalla napata parhaat kengät, korut, vyöt ja hameet.

Teatterikoneen Fränkit laskeutuvat myös Jyväskylän Kesään. Kymmenminuuttinen ilmaantuminen kävely-kadulla on tiivistelmä huomioista, joita Fränkit ovat ihmiskunnasta tehneet. Sen sijaan Jaakobin sirkuksen teoksessa Playtime mies ja kaksi naista tutkivat kulkemiaan polkuja herättäen henkiin todelliset ja kuvitteel-liset hahmot, joita he ovat matkoillaan tavanneet. Lisäksi fillaripianisti Aarno Paakkari kulkee keskustan kaduilla soittaen pyörien päällä liikkuvaa pianoa.

Muita katuohjelmassa mukana olevia ovat muun muasssa Pekka Kuusisto, Circus Uusi Maailma, Jaakko Kesäpoika ja Melli-Elli, Eva & Manu, Soila Sariola, The New Rope String Band, Soul Valpio Band, Jyväskylä City Breakers, Mama Africa sekä monet muut huippunimet. Katuohjelman avaa professori Kari Uusikylä.

Katuohjelma on nähtävissä viikolta 26 lähtien Jyväskylän Kesän nettisivuilla www.jyvaskylänkesä.fi sekä festivaaliviikolla Keskisuomalaisessa, Nikolainkulman neuvonnassa ja festivaalin tapahtumapaikoilla.

Jyväskylän Kesä –kaupunkifestivaali 10. – 15.7.2012

Etusivu