15.07.2013

Jyväskylän Kesän lipunmyyntitavoite saavutettiin

Jyväskylän Kesä päättyi sunnuntaina aurinkoisiin tunnelmiin Juurikkasaaressa Jyväskylä Salon Ensemblen tahdittamana.

Kaupunkifestivaalilla oli loistava kattaus konsertteja, teatteria, tanssia, lasten tapahtumia ja ilmaista katuohjelmaa. Kuuden päivän aikana yleisö sai nauttia 10 000 minuuttia kansainvälisistä ja kotimaisista huippunimistä Jorma Hynnisestä Alina Bogostkinaan (GER) ja Guardia Nuevasta Los Galindokseen (ESP). Esiintyjiä festivaalilla oli 10 eri maasta.  Jyväskylän Kesän ohjelma koostui tänä vuonna vastakohdista; mahtavista spektaakkeleista ja intiimeistä kohtaamisista.

Alustavien laskelmien mukaan Jyväskylän Kesän kokonaiskävijämäärä on noin 22 000. Maksullisiin esityksiin osallistui ennakko-odotusten mukaisesti 10 000 henkeä. Festivaalilla oli muutama esitys, konsertti ja kurssi vähemmän kuin edellisenä vuonna.

Avajaiskonsertti keräsi yli 900 kuulijaa Jyväskylän Kesän perinteinen Avajaiskonsertti vietiin ensimmäistä kertaa maakuntarajojen ulkopuolelle ja keräsi yli 900 kuulijaa. Konserttia tähdittivät vuoden 2005 Sibelius-viulukilpailun voittaja Alina Pogostkina (GER), Jyväskylä Sinfonia ja kapellimestari Okko Kamu. Loppuunmyytyjä konsertteja olivat Jorma Hynnisen Kesäillan hämyssä sekä Igudesman & Joon (UK) A Little Nightmare.

Seitsemättä kertaa Kampuksen kentälle kohonneessa Teltassa loppunmyytyjä konsertteja olivat Ulla Tapaninen ja Nasevat Kurtut sekä Semmarit. Teltan vetivät täyteen myös Guardia Nuevan Intohimojen ilta, Jyväskylä Big Bandin ¡Salsa finlandiaano! sekä Stand upin tuore kattaus. Teatteriesityksistä loppuunmyytyjä olivat myös Martti Suosalon ja Iiro Rantalan 4 pientä annosta ja lähes loppuunmyyty Nola Raen (UK) Upper Cuts. Tanssin kantaesitykset Off/Balancen Vapaa pudotus ja Circus Uusi Maailman Rajatila keräsivät niin ikään katsomot täyteen.

Lasten Kesä sai perheet liikkeelle

Mäki-Matin perhepuistossa vietettävä Lasten Kesä  kasvatti suosiotaan.

Pelkästään kadunmaalaukseen osallistui 500 lasta. Päivittäiset kävijämäärät vaihtelivat 50-500 henkeen ja kiinnostivat laajasti perheitä.

Jyväskylän Kesän Mitä noi tekee?! yleisölle ilmaisen katuohjelman tämän Kesän uutuutena oli  yleisön osallistaminen, eri taiteiden välinen vuoropuhelu ja ilmaisohjelman levittäytyminen entistä laajemmalle kaupungin alueella.

Seuraava Jyväskylän 59. Kesä järjestetään 8.-13.7.2014.