08.05.2009

Jyväskylän Kesän ”Lasten Kesässä” sukelletaan sirkukseen

Jyväskylän Kesän lastenohjelma uudistuu ja keskittyy tänä vuonna 30-vuotisjuhliaan viettävään Mäki-Matin perhepuistoon. Keskellä kaupunkia sijaitseva Suomen vanhin perhepuisto kutsuu lapsia viikon mittaiseen juhlintaan. Puistossa on kaikille avoin. Siellä saa olla ja sinne saa tulla, rennosti, ilman kiirettä.

Lasten Kesän teemana on tänä vuonna sirkus. Niinpä festivaaliviikoksi puistoon kohoaa kaiken muun lisäksi lasten oma sirkusteltta. Teltassa esiintyvät muun muassa Jakobin Sirkus ja Sirkus Helium. Luvassa on kuplivaa naurua koko perheelle.

Yleisölle maksuttomassa koko perheen puistopäivässä juhlitaan sunnuntaina synttäreitä ja etsitään aarretta. Juhlavuoden kunniaksi Mäki-Matin ja Jyväskylän Kesän yhteistyötä on tiivistetty ja viikko 7. – 12.7. myös toteutetaan yhdessä .

POTTATUKKAINEN KLOVNI
Jakobin Sirkuksessa ison henkilökunnan, suuren teltan ja valtavat eläimet korvaa rajaton kekseliäisyys. Hyvän mielen tuovassa esityksessä klovneria ja jongleeraus yhdistyvät riemulliseksi kokonaisuudeksi, jonka sankari on pottatukkainen ja rillipäinen Jakob.

ILMAA KEVYEMPI SIRKUS
Toinen yhden miehen show on Hurjaruuthin ja Heikki Leppävuoren ilmaa kevyempi Sirkus Helium, joka vyöryttää näyttämölle jännittävän hahmon toisensa perään. Estradilla nähdään muun muassa g-voimia uhmaava surmanajaja Felman Marties. Molempia sirkusesityksiä suositellaan yli 3-vuotiaille.

RIIMIKÄS RUNOTOOSA
Rouva Pöljanderin taskut pullistelevat Pikkukakkosen Pulputinpannussa syntyneitä riimejä. Lapset toivotetaan tervetulleeksi tekemään uusia, interaktiivisa leikkirunoja Runotoosaa.

Lasten Kesään kuuluu myös kaupunginteatterissa nähtävä ”Jalkojen viemää” –esitys, jossa italialainen nukketaiteilija Laura Kibel luo kaikki esityksensä hahmot omasta kehostaan. Pääosissa nähdään nukkien sijasta Kibelin uskomattomat jalat, selkä ja vatsa.
Jyväskylän Kesän lasten esitysten liput 0-10 €.

MÄKI-MATIN PERHEPUISTON ILMAISET TAPAHTUMAT
ti 7.7. Lasten Kesän avajaiset, Sanataideleiri alkaa(7.-11.7.)
ke 8.7. Vauvakarnevaalit
to 9.7. Varttuneen väen päivä
pe 10.7. Seikkailupäivä
la 11.7. Lorulauantai
su 12.7. Suursynttärit! Perhepuiston 30v syntymäpäivä

Etusivu