20.03.2017

Jyväskylän Kesän konserttipaljastuksia 2017

Heinäkuun 5.-11.7.2017 järjestettävän Jyväskylän Kesän klassisten konserttien kokoelma on täydentynyt.

 

JYVÄSKYLÄN KESÄN KLASSISET KONSERTIT 2017

Jyväskylän Kesässä kuullaan mm. oopperaan, klassista kitaraa, a cappellaa ja chansonia. Kesän klassisista konserteista valtaosa on varmistunut, mutta muutama odottaa vielä vahvistusta. Lipunmyynti on aloitettu seuraavien klassiseen kategoriaan kuuluvien konserttien osalta:

Carmen-oopperakonsertti, baritoni Tommi Hakala, Ismo Eskelinen ja ballerina Hanake Matsune, Iiro Rantala & Il Mosaico, Tapiolan kamarikuoro, Maria Ylipää, The Real Group ja Tomi Metsäketo.

Baritoni Tommi Hakala sukeltaa Kesän syntyaikaan Die Kalewainen in Pochjolassa miehekkään lämminsointiseksi kiitelty baritoni Tommi Hakala esiintyy Jyväskylän Kesässä konsertilla, joka juhlistaa festivaalin syntyhistoriaa. Konsertissa kuullaan Schubertin, Wolfin, Merikannon ja Kuulan ohella Kesän perustajajäsen Seppo Nummen tuotantoa.

 

Jyväskylän Kesän päätöskonsertti,

Tiistaina 11.7. klo 15.00. Taulumäen kirkko

Iiro Rantala ja Sveitsin huippuorkesteri Jazzin ja klassisen musiikin ennakkoluuloton tulkitsija, pianisti Iiro Rantalaa esiintyy Kesässä sveitsiläisen nuoriso-orkesteri ”il Mosaicon”

kanssa. Musikaalisuudestaan, soittamisen ilosta ja korkeasta teknisestä osaamistaan kiitelty orkesteri on esiintynyt laajasti eri puolilla maailmaa – nyt ensi kertaa Suomessa.

Maanantaina 10.7. klo 19

Taulumäen kirkko, Lohikoskentie 2

 

Esimakua Jyväskylän Oopperan Carmenista

Jyväskylän Kaupunginteatterilta kantautuvat tulevana uutena vuotena Carmenin sävelet. Kesä tarjoaa mahdollisuuden sukeltaa maailman suosituimpiin kuuluvaan oopperaan kuitenkin jo heinäkuussa.

Oopperan konserttiversiossa laulavat Jyväskylän Oopperakuoron ohella Carmenin nuoret päätähdet kroatialainen mezzosopraano Ivana Srbljan

(Carmen) ja brittiläinen tenori Sam Furness (Don José). Pianosäestäjänä toimii Eliisa Suni. Konsertti toteutetaan yhteistyössä Jyväskylän Ooopperan kanssa.

Lauantaina 8.7. klo 19.30

Kaupunginteatteri, suuri näyttämö

 

Ismo Eskelinen: Bachia kitaralla ja baIetilla höystettynä Kansainvälisesti tunnettu kitaristi Ismo Eskelinen vie kuulijat Bachin ja Jukka Tiensuun musiikin pariin. Luvassa on konsertti, jota on luonnehdittu maagiseksi.

Konsertti huipentuu siihen, kun lavalle astelee kansallisbaletin tanssija Hanako Matsune. Hän tanssii Minna Tervamäen koreografian Steve Reichin 15 kitaralle säveltämään teokseen ”Electric Counterpoint”.

Perjantai 7.7. klo 19.30.

Kaupunginteatteri, suuri näyttämö.

 

A cappellaa Ruotsista

Jyväskylän Kesän avaa maailman tunnetuimpiin a cappella -yhtyeisiin kuuluva The Real Group. 5-henkinen yhtye on yli 30-vuotisen uransa aikana laulanut tiensä myös suomalaisten sydämiin. Yhtyeen ohjelmisto liikkuu sujuvasti kevyen ja klassisen välillä. Kesän konsertissa kuullaan jazz-henkistä yhtyelaulua folk ja pop-vaikutteilla.

Keskiviikkona 5.7. klo 18

Jyväskylän Paviljonki

 

Chansonia, kabareeta ja runoutta

Näyttelijä-laulaja Maria Ylipää tarjoaa unelmatrionsa kanssa suuria tunteita sisältävän konsertin. Luvassa on estradi- ja teatterimusiikin klassikoista sekä sävellettyä suomalaista runoutta.

Illan aikana kuullaan mm. chansonia á la Édith Piaf ja Jacques Brel, saksalaista kabareemusiikkia Friedrich Hollaenderin kynästä, suomalaista runoutta Anna-Mari Kähärän säveltämänä sekä otteita Marzi Nymanin Marialle ja Niko Kumpuvaaralle säveltämästä laulusarjasta.

Sunnuntaina 9.7. klo 16

Juurikkasaaressa

 

Tapiolan kamarikuoro

Tapiolan kamarikuoro tuo Jyväskylän Kesään itsenäisyyden juhlavuoteen räätälöidyn konsertin Sata vuotta suomalaista kuoromusiikkia. Tapiolan Kamarikuoro on profiloitunut esittämään haastavaa ja monipuolista ohjelmistoa barokista uuteen musiikkiin. Kuoron jäsenistä kolmannes on ammattimuusikoita ja noin neljäsosalla on kuoronjohtajakokemusta. Tapiolan Kamarikuoro esiintyy usein suomalaisten ammattiorkestereiden kanssa ja vierailee myös musiikkifestivaaleilla.

Lauantaina 8.7. klo 18.00.

Jyväskylän kaupunginkirkko

 

Tomi Metsäketo

Viihdemusiikista, musikaaleista ja kirkkokonserteista tunnettua Metsäketoa säestää konsertissa pianovirtuoosi Jukka Nykänen, joka on esiintynyt mm.

Helsingin juhlaviikoilla, Kuhmon kamarimusiikissa sekä Turun, Mäntän ja Joroisten musiikkijuhlilla.

Torstaina 6.7. klo 19

Toivakan kirkko, Salomontie 5, Toivakka

 

www.jyvaskylankesa.fi