17.06.2010

Jyväskylän Kesän katuohjelmassa metsäneläimiä, katuteatteria, ja capoeiraa

Katuteatteria, metsäneläimiä ja capoeiraa

Kaupunkifestivaali Jyväskylän Kesän yleisölle maksuton ohjelma valtaa kävelykadun kompassi alueen 13.-17.7. joka päivä klo 12.00. Festivaali tarjoaa taikuutta, katuteatteria, performanssia, tanssia, musiikkia, mimiikkaa, klovneriaa, parkouria, heleitä säveliä, seikkailuja, avaruuslauluja, jazzia, hip hoppia, breakdancea, streetiä, capoeiraa. Lista on loppumaton.

Festivaalin aikana kävelykadulle ilmaantuu joka päivä uusia ja taitavia esiintyjiä

MotoriikkaMiikasta Watti Walopäähän ja lastenmusiikkiorkesteri Loiskiksesta The Payback Jamin katutanssitaitureihin. Lisäksi kävelykadun ohjelmalavalla haastatellaan päivittäin festivaalin taiteilijavieraita.

Akrobaattinen katuteatteri tempaisee mukaansa

Belgialaisen klovniduo Okidokin akrobaattisia numeroita sisältävä katuteatteriesitys Slips Experience on joka kerta erilainen. Se nappaa katsojansa sananmukaisesti mukaansa ja tekee esityksestä yleisönsä näköisen.

Minimin naurupommi

Tanssiteatteri Minimin Absolut Finland on kahden miehen myyntipuhe Suomesta. Teoksessa kohdataan paineiden alla olevia mäkihyppääjiä ja metsäneläimiä arkiaskareissaan sekä syödään uhkarohkeasti perinneruokia ja koetellaan kipukynnystä tulikuuman saunan lauteilla.

Tanssiduetto hyppää kohti

Jyväskylän Kesän tilausteos 2/3 unite! on tukholmalaisen tanssijan Emma Tolanderin ja jyväskyläläisen capoeiristin Sebastian López-Lehdon yhteisteos. Kahden tanssijan duetto yhdistää liikkujien erilaiset taustat, ottaa vauhtia ja hyppää kohti yllätyksellistä lopputulosta.

Kesän avaa opetusministeri Henna Virkkunen

Jyväskylän Kesän avajaiset ja samalla Mitä noi tekee?! -ilmaisohjelman huikea startti on kävelykadulla tiistaina 13.7. Festivaalin avajaispuheen pitää opetusministeri Henna Virkkunen.

Jyväskylän Kesä järjestetään 13.-18.7.2010.

Etusivu