18.06.2013

Jyväskylän Kesän katuohjelma osallistaa yleisöä

Jyväskylän Kesän perinteinen, yleisölle maksuton katuohjelma Mitä noi tekee?! valtaa Jyväskylän Kävelykadun Kompassin heinäkuun toisella viikolla 10.-13.7.

Resepti on vanha tuttu, hyväksi koettu. Kompassin kulmalla nähdään ja kuullaan laulua, soittoa, katuteatteria, sirkusta, tanssia ja performanssia.  Lisäksi lavalla on festivaalin artistien haastatteluja ja ennakkomaistiaisia tulevista esityksistä ja konserteista.

Tämän Kesän uutuutena on yleisön osallistaminen, eri taiteiden välinen vuoropuhelu ja ilmaisohjelman levittäytyminen entistä laajemmalle kaupungin alueella.

Avajaispäivänä yleisöä liikutetaan FolkJamin tahtiin ja kuunnellaan Må Pyton -kuoron musisointia. Viikon aikana kuullaan myös kansanmusiikkiyhtyettä Valma & VarsiNaiset ja seurataan Kauppatorilla Circus Tristen performanssia. Kompassilla nähdään makupaloja mm. fyysisen teatterin, Cristiana Casadion (ITA) ja Stefan Singin (GER) esityksestä ”Tangram”. Loppuviikosta esiintyvät mm. katuteatteriryhmä The Chipolatas

(UK) ja Payback Jamin katutanssijat.

Festivaalin ilmaisohjelmaan voi törmätä mm. Suomen Käsityömuseon edessä, Kauppatorilla, Kirkkopuistossa, Toivolan Vanhalla Pihalla ja Bar Vakiopaineessa.

Jyväskylän Kesän Mitä noi tekee?! -ohjelmassa järjestetään muun muassa ”Käsityökohtauksia” ja ”Kulttuurin poistomyyntiä”. Yleisö voi tulla kuuntelemaan ”Kuultavia” -novelleja Kahvila Häggmaniin tai katselemaan installaatioita Jyväskylän Juomatehtaan Studiolle.

Leikkaa, liimaa ja rypistä animaatioita

Art Leak on Keski-Suomalaisten toimijoiden yhteishanke, joka keskittyy poikkitaiteellisiin työtapoihin. ArtLeak ulottuu myös Jyväskylän ulkopuolella; Höyry Gallerian ja Tikkalan kaupan pihoihin Korpilahdella sekä Naissaaren kahvilaan Vaajakoskella ja Oittilan Villa Caveniin, joissa voi osallistua animaatiotyöpajoihin. Työpajat ovat kaikille avoimia, eikä ennakko-osaamista tarvita. http://www.artleak.net/

Päiväkohtainen ohjelma tarkentuu Jyväskylän Kesän nettisivuille heinäkuun alussa. Yllätysohjelma ja muutokset mahdollisia.

www.jyvaskylankesa.fi

Jyväskylän Kesä 9.-14.7.2013