01.07.2011

Jyväskylän Kesän Hyde Parkissa puhutaan asiaa 13.-15.7.2011

Jyväskylän Kesän Hyde Park -puheohjelma pureutuu asioiden ytimeen ja kutsuu keskustelemaan ajankohtaisista aiheista Jyväskylän Kirkkopuistoon 13.-15.7. klo 13.00-15.00. Sana on vapaa ja yleisöltä toivotaan aktiivista osanottoa ja vilkasta keskustelua.

Keskiviikkona on paneelikeskustelu siirtotyöläisyydestä ja monikulttuurisuudesta. Mihin siirtotyöläisiä tarvitaan? Entäs jos he vievätkin meiltä kaikki työt? Voiko työelämä olla tasa-arvoinen erinäköisille tai huonoa suomea puhuville ihmisille? Onko suomalainen ihminen tai yhteiskunta ahne ja välinpitämätön? Ovatko suomalaiset rasisteja työpaikoilla? Eikö suurin osa suomalaisista halua pitää suvivirtensä ja joulujuhlansa? Aiheesta ovat keskustelemassa muun muassa tutkija Anna Kontula, professori Jeremy Gold, Kalle Könkkölä ja Kyösti Roth. Paneelikeskustelun järjestävät Jyväskylän yliopiston monikulttuurisuus- ja vuorovaikutus-osaamiskeskus, Jyväskylän Kesä ja Yle Keski-Suomi yhdessä.

Torstain aiheena on talouskasvu. Onko jatkuvan talouskasvun tavoitteleminen välttämätöntä? Mitä se tarkoittaa maailmanlaajuisesti ja mitä se tarkoittaa meille täällä arjessa? Miten ympäristökysymykset vaikuttavat talouskasvuun? Onko kyse lopulta itsekkyydestä? Alustuspuheenvuoron pitää Elinkeinoelämän Tutkimuslaitoksen tutkimusjohtaja, dosentti Mika Maliranta.
Perjantaina keskustellaan taiteesta. Taiteella ei saa rikastua? Miksei? Johtuuko asenne kateudesta? Voiko Suomessa edes rikastua taiteella? Kuka määrittelee mikä on taidetta ja mihin taidetta ylipäätään tarvitaan? Alustuspuheenvuoron pitää Vuoden nuori taiteilija 2008, kuvataiteilija Samuli Heimonen.

Keskustelujen juontajana toimii Jyväskylän ylipiston lehtori Annamaija Manninen.

HYDE PARK -puheohjelma 13.-15.7. klo 13-15 Jyväskylän Kirkkopuistossa.
(Sateen sattuessa kaupunginteatterin lämpiössä)

Ke 13.7.
”Ne vie meiltä työt – vai vievätkö?”
Paneelikeskustelu siirtotyöläisyydestä ja monikulttuurisuudesta. Keskustelemassa ovat tutkija Anna Kontula, professori Jeremy Gold, tutkijatohtori Kirsi Hänninen, Kalle Könkkölä ja Kyösti Roth.

To 14.7.
”Jatkuva talouskasvu – kannattaako siihen edes pyrkiä?”
Alustuspuheenvuoro tutkimusjohtaja Ph.D, dosentti Mika Maliranta, ETLA.

Pe 15.7.
”Taiteella ei saa rikastua”
Alustuspuheenvuoro kuvataiteilija Samuli Heimonen.

Jyväskylän 56. Kesä 12.-17.7.2011.

Etusivu