24.11.2010

Jyväskylän Kesän avajaiskonsertin solistiksi 10. Jean Sibelius -viulukilpailussa palkittu

Jyväskylän Kesän avajaiskonsertti 2011 saa solistikseen 10. kansainvälisen Jean Sibelius -viulukilpailun palkitun nuoren viulistin. Avajaiskonsertti järjestetään Keuruun uudessa kirkossa 12.7., Jyväskylä Sinfoniaa johtaa virolainen kapellimestari Eri Klas. Iltajuhlapaikkana toimii Hotelli Keurusselkä.

Kilpailu ratkeaa torstai-iltana 2.12. ja Jyväskylän Kesä käynnistää välittömästi neuvottelut kilpailun voittajan kiinnittämiseksi avajaiskonserttinsa solistiksi.

Kymmenen vuotta sitten Jyväskylän Kesän avajaiskonsertissa soitti Sibelius-kilpailun tuore silloinen voittaja, vain 15 -vuotias Sergey Khachatryan Armeniasta.

Sibelius-viulukilpailu on jo käynnistynyt alkuerillä, joihin osallistuu 38 soittajaa eri puolilta maailmaa. Mukana on kaksi suomalaista viulistia, Petteri Iivonen ja Sini Simonen. Viiden vuoden välein järjestettävä viulukilpailu on yksi merkittävimmistä kansainvälisistä musiikkikilpailuista ja kilpailumenestys on lähes poikkeuksetta merkinnyt myös hienoa kansainvälistä uraa palkituille.

Jyväskylän Kesä haastaa yleisön seuraamaan jännittävää huippuluokan viulukilpailua. Lisätietoja kilpailusta mm. Ylen ja Jyväskylän Kesän nettisivuilla.

Avajaiskonsertin liput tulevat myyntiin Lippupisteissä 10.12.

Jyväskylän Kesä järjestetään 12.-17.7.2011.

Etusivu